keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Punajuuri-päärynäsosekeitto

Huh, olipa outo keitto. En muista milloin viimeksi olisi käynyt niin että ruoan jälkeen ei tee mieli jälkkäriä vaan nyt kävi. Syynä siihen oli se että tää keitto oli tosi makea! Reseptin bongasin uudesta Voi hyvin -lehdestä ja en mä nyt varsinaisesti suosittele tätä mutta aattelin blogata kuitenkin, heh. Tai vois tää toimia jos päällä olisi iso klöntti fetaa tai muuta suolaista asiaa.

Punajuuri-päärynäsosekeitto

1/2 kg punajuuria
2 päärynää
1/2 l kasvislientä
2 dl soijakermaa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Kuullota kuoritut ja pilkotut punajuuret sekä päärynät öljyssä. Lisää kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää soijakerma ja kuumenna keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.

10 kommenttia:

  1. no jos ei muuta niin ainakin näyttää tosi kauniilta sopalta!

    VastaaPoista
  2. Kyllä noin hyvännäköinen ruoka tosiaan kannattaa blogata, vaikka ei olisikaan kovin maistuvaa.

    VastaaPoista
  3. No mutta tämähän vois olla vaihtoehto nyt kun mä olen päättänyt aloittaa uuden elämän (taas noin tsiljoonannen kerran) ja jättää herkut väliin - veis makeannälän ihan ruualla!

    VastaaPoista
  4. Hehee, joo myönnetään että piti blogata ihan siitäkin ilosta että onnistuin saamaan kuvan keitosta päivänvalossa! Inhottavaa kun luonnonvalo on niin vähissä ja salamalla tulee rumia kuvia.

    Maiku, testaa jos uskallat :)

    VastaaPoista
  5. Luulin eka että toi on joku raakakeitto tai smoothie :) Niistä monet on siinä lounaan ja jälkiruoan välimailla.

    VastaaPoista
  6. Kaunis aikankin on! Kuulostaa aika mielenkiintoiselta kombolta...

    VastaaPoista
  7. Aika rohkea kokeilu!

    Punajuurikeitto on muutenkin vaikea keitoissa. Vuosia sitten teimme punajuuri-aurajuustokeittoa ja siitä tuli hyvin oudon makuista. En ymmärrä miksi.

    Borssikeitto on kyllä hyvää ja punajuuri muuten.

    VastaaPoista
  8. Joo välillä pitää testata jotain yhdistelmiä joita ei ikinä omasta päästä keksisi, joskus hyvällä ja joskus vähän huonommalla onnella.. Laura, samaa mieltä, borssi on ihan parasta!

    VastaaPoista
  9. Yhdistelmä kuulostais äkkiseltään namilta, joten harmi ettei toimi. Jos koittais laittaa päärynää vähemmän ja lisäksi chiliä tai jotain hapanta?

    VastaaPoista
  10. Malitsu, totta, yhdistelmä kuulosti kyllä hyvältä mutta tosiaan jatkokehittelyä kaivataan. 1 päärynä ainakin riittäisi ja chili olisi hyvä myös! Ja paahdetut pähkinät. Ja hmm, jotain :)

    VastaaPoista