keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Omena-kookospannari


Halusin blogata tämän reseptin, en siksi että se olisi tajunnanräjäyttävä vaan siksi että pääsen esittelemään mun elämäni ekaa piirakkavuokaa, haa! Ja mikä parasta, se on lasten leivontatarvikehyllyltä (kiitos Handepande vinkistä!) eli minikokoinen! Mä olen kironnut tässä blogissa ainakin muutamaan otteeseen sitä kun en voi leipoa mitään herkkuja koska kaakut ja piirakat ovat niin isoja että yksinasuvalle itsekurittomalle henkilölle ne todellakin ovat enemmän uhka kuin mahdollisuus. Eivät enää!

Ja pannariin. Olen vältellyt viljoja ja sokeria viime viikot, joten pannari poikkeaa hieman tavallisesta. Suosittelisin ehkä raastamaan omenat koska niiden tuoma makeus jää siihen päälle, tai sitten lisäämään vähän raakaruokosokeria taikinaan.

Omena-kookospannari (pieni!)

2 dl kookosmaitoa
1 dl mantelijauhoa
2 kananmunaa
2 pientä omenaa
kanelia
nokare voita
(+ raakaruokosokeria)

Sulata nokare voita, sekoita siihen munat, kookosmaito sekä mantelijauho (+sokeria tai omenat raastettuina). Kaada seos pieneen uunivuokaan. Lado päälle omenaviipaleet elleivät ne jo lymyä taikinassa. Ripottele päälle kanelia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 min.


Hahaa, on se pieni!

16 kommenttia:

  1. et oo tosissas. meillä syötiin eilen iltapalaksi vehnäjauhotonta kookospannaria omenasoseella... pannari jäi vaan vähän taikinaiseksi kun siinä ei ollut noita kananmunia.

    ja hei kiitos vaan vielä äitiliinille omenasadon jakamisesta! keittelin eilen sosetta neljä kattilallista: maustamatonta sekä kaneli-, vanilja- ja inkivääriversiota. makeutukseksi hitusen inkkarisokeria. huippuhyviä!

    VastaaPoista
  2. ai niin ja vielä: ite käytin pannaritaikinan makeutukseen banaania. sopii kookoksen ja omenoiden kanssa mahtavasti!

    VastaaPoista
  3. Mistä hankit ton vuoan? ihana!! mullakin tulis tarpeeseen, koska yksinasuva ei tosiaan tarvii mitään perhekokoista vuokaa....:)

    VastaaPoista
  4. Mmm, tämä menee satavarmasti kokeiluun! Ehkä jo tällä viikolla :) Kiitoksia!

    VastaaPoista
  5. Haha! Mäki blogasin just omenapiirakasta, johon tulee mantelijauhoja ja kookosta :D

    Ihana vuoka :) Mä oon miettiny monesti sellasta mini-irtopohjavuoan hankkimista.. ni vois tehä aina ensin pienen satsin esim. juustokakkuja kokeeks, et toimiiko resepti.

    VastaaPoista
  6. Ellu, hahahaa, eipä oo eka kerta kun me kaks kokkaillaan samaa ruokaa toisista tietämättä! Ja hei kiitos banaanivinkistä, eipä olis tullut mieleen.

    Kermaperse, haa, kookos, omena ja manteli on siis näin todistetusti lyömätön yhdistelmä!

    Kaisa, no testiin ihmeessä mutta tosiaan harkitse omenoiden raastamista tai sitten sitten raakaruokosokerin lisäämistä.

    Pätkä, tää hurmuri löytyi ihan Hakaniemen Sokokselta, siellä oli myös niitä Kermaperseen mainitsemia irtokakkuvuokia minikoossa. Ostin myös pienen paistinpannun kun on alkanut tympiä ison kohmelon käyttö. Kassalla hymyilytti omat pikkuostokset.

    VastaaPoista
  7. Ja tarkoitin siis irtopohjallisia kakkuvuokia..

    VastaaPoista
  8. tää on selkeästi kohtaloa, koska asun Hakaniemen Sokoksen vieressä....

    VastaaPoista
  9. Iiihana vuoka! Etsin joskus vastaavaa ja löysin vain 20-senttisen Pyrexin. Parempi sekin kuin vanha, mutta vähän liikaa syötävää silläkin vielä tulee...

    VastaaPoista
  10. Pätkä, go for it :) Mukana tulee suolaisen piirakan ohje josta saa käsityksen vuoan mittasuhteista. Hinta oli hurja, 2,70e.

    Ja Mikonkadun Kokkipuodista luulisi löytyvän myös kaikenlaista minikoossa.

    VastaaPoista
  11. Hmmmmm! Tosi mielenkiintoinen kokoonpano: Kookos ja omppu ja mantelijauhe(o) Testaan, koska itekin yritän välttää nyt nopeita hiilareita!

    Ja kiitokset omppusadon jakamisesta otetaan kiitollisuudella vastaan :D

    VastaaPoista
  12. Ihanaa ,tätä teen heti kun saan taas syödä hedelmiä .Mullakin just sattuu olemaan pikkuinen piirasvuoka:-)

    VastaaPoista
  13. Hei, minäkin paistelin eilen omena-kookospannaria! Omena ja kookos ovat oiva makuyhdistelmä. Minä karamellisoin omppoja hetken uunissa ennen varsinaista paistoa, siitä tuli pannariin kiva toffeinen vivahde.

    VastaaPoista
  14. Ja minä kanssa ;) Tai en omena-kookos, mutta omenapannaria kuitenkin. Noudatin vinkkiäsi raastaa omena pannariin ja se toimi kyllä hyvin. Teidän versiot näyttää kyllä paljon houkuttelevimmilta kun tuo meikäläisen mutta hyvää oli sekin.

    VastaaPoista
  15. Mahtavaa, tää on selkee syksyn hittituote!
    Aurinkotuuli, oi, karamellisointi onkin loistoidea. Ja Kaisa, ensi kerralla mäkin otan siis raastimen käyttöön.

    VastaaPoista
  16. törmäsin täällä pieniin vuokiin ja muistelin, että olit sellaisista haaveillut. mutta olikin jo löytynyt! söpö!

    VastaaPoista