maanantai 29. marraskuuta 2010

Gimbap eli Korean sushi


En ole koskaan oppinut syömään sushia, koska en tykkää merilevästä. Menimme kuitenkin sunnuntaina vierailulla olleiden ystäviemme kanssa katsomaan mitä hihnastolla liikkuu täällä Koreassa. Lautasten väri kertoo annosten hinnan.


Näitä kauniita paketteja ei tainnut kukaan napata, joten sisältö jäi arvoitukseksi.


Minun valintani olivat nämä. Riisiä tofukuoressa. Ei mitään jännittävää, mutta hyvää. Soijasta wasabin kera pidän kyllä.


Mikään sushiasiantuntija en siis ole, mutta nämä Korealaiset sukulaiset olivat vähintäänkin mielenkiitoisen näköisiä. Ystäviemme mielestä myös makuyhdistelmät melkoisia. Oli sulatejuustoa, majoneesia, hapanimeläkastiketta, kalaa ja makkaraa. Kaikkea sulassa sovussa.


Tämä näyttää suklaapähkinäjälkkäriltä.


Onkohan tässä lähdetty molekyyligastronomian tielle.

Hauska kokemus ja ehkä tässä innostun vielä kehittelemään omien makumieltymysteni mukaisia suupalasia.

2 kommenttia:

  1. Hyvin hämmentävä toi sulatejuusto-hapanimelä-makkarajuttu. Mut joo, omat gimbapit kehiin vaan!

    VastaaPoista
  2. Juu, ja noihin tofujuttuihin saa täältä valmiita kuoria kaupan pakastealtaasta ja kylmähyllystä.

    VastaaPoista