sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Supermarketissa Soulissa

Jos voi käydä vessassa tällaisissa maisemissa, voi olla aika varma siitä ettei ole kotona. Tai Suomessa.Herkun ja Koukun Pau lähti herra Paun kanssa Etelä-Koreaan puolen vuoden visiitille ja pakkohan sinne sitten oli päästä. Ellun kanssa pakkasimme laukut täyteen ruisleipää, glögiä, pipareita, salmiakkia, naistenlehtiä ja muuta oleellista ja lähdimme matkaan. Koska täällä on paljon jo kerrottu paikallisista ruoista (Korea -otsikon alta löytyy), ajattelin näyttää pari kuvaa paikallisesta supermarketista, ne kun ovat ulkomailla aina niitä mun lempparituristikohteita.

Aloitetaan salaateilla. Aivan mahtavaa kun voi keräillä salaatinlehdet irtona pussiin, valita just niitä lajikkeita aina mangoldista peruslehtisalaattiin mitä tekee mieli, haluamansa määrän, kaikki samanhintaisia.


Äyriäsiä saattoi lapata suoraan akvaariosta pussiin ja pakkasessa kalat lepuuttivat ihan tolleen vaan.


Riisiviina, paikallinen kossu eli soju löytyi myös marketin hyllystä, sitä saattoi ostaa esim tällaisessa kätevässä 4,5 litran kanisterissa.Muffinssit oli kaupassakin ihan kivan näköisiä.Makkaratikkarit ei niin.


Pari loppukevennystä. Nää retkibanaanit kävivät Pohjois-Korean rajalla.
Ruska oli kaunis.Ja lentokoneruoka esteettistä, monipuolista ja ravitsevaa.

8 kommenttia:

 1. Ihkuja kuvia! Paitsi ehkä toi viimeinen.. Mitä se oli? =D

  VastaaPoista
 2. Voi miten surullisen näköisiä kaloja nipuissa. Ja muoviset muffinssit! Tuo paikallinen viinasammio on melkein jo vastus suomalaiselle hanakossulle, joka muuten tulee vielä harventamaan kansamme rivejä. Kas hanankossun pakkaus on läpinäkymätön=ei voi tietää, paljonko on juonut.
  Äiti houkuttelee sisarusten lapsia syömään kutsumalla lihakepakkoja lihatikkareiksi. Aika karun näköisiä nuo vakuumipakatut lihatikkarit. Ovatkohan suosittuja?

  VastaaPoista
 3. Vau,Koreassa!Veljeni kävi siellä usein ennen liikeasioissa ja on kertonut paljon sikäläisistä jutuista.
  Hienoja kuvia ,supermarketista ja muustakin.

  VastaaPoista
 4. Mimmu, kiitos! Siinä on kaksi vetistä perunaa, muut varmaan tunnistaa mutta tuo ruskea jännittävä tähdellä koristeltu asia on vetinen sieni..

  Karmiini, juu aika muovista meininkiä, monet elintarvikkeet myös pakataan siellä yksittäin muoveihin, se oli surullista. Noita "lihatikkareita" myytiin myös katukojuissa grillattuina ja kyllä, tuntuivat olevan suosittuja! Kuten moni muukin ruoka tikun päästä syötynä.

  Yaelian, juu jännä paikka! Mielenkiintoinen yhdistelmä miljoonakaupunkia ja kaunista luontoa. Mutta jos vertaa Tokioon niin Soul oli rauhallisempi, vähemmän vilkkuvia valoja, huutavia mainoksia ja tungosta kaduilla. Tämä yllätti.

  Meidän reissun ruokapuolesta varmaan tulossa vielä lisää juttua jahka Ellu saa kuvansa ojennukseen.

  VastaaPoista
 5. Oi noita salaattivalikoimia, aivan mahtavia :) Oisi kiva laittaa pussiin itse haluamansa sortit!

  Ja kyllä mäkin voisin katsella tollaista veskin maisemaa...

  Tuo lentokoneannos on aivan pohjanoteeraus.

  VastaaPoista
 6. Teidän lentsikka-annoksessa oli sentään sieni! Mulla ei ollut, vaan nuo muut lötköt. Oli vähän nälkä.

  VastaaPoista
 7. joo noi lantsikkaruuat on kyllä...:(. vaikka niin oli kyllä ne makkaratikkaritkin :P.

  muuten näytti oikein makoisalta!

  VastaaPoista
 8. Haluaisin joskus koneessa ykkösluokkaan, ihan vaan nähdäkseni mitä siellä saa lautasella eteen!

  VastaaPoista