tiistai 30. marraskuuta 2010

Pikainen iltapala

Uskon, että tiedätte sen tunteen, kun avaa kaapin oven ja siellä ei vaan ole mitään. Tai ainakaan ei tee mitään mieli. Ei, koska tahtoo pannukakkuja! Nyt heti! Seuraava tarkastelu osoittaa, että jauhot on loppu. Sen sijaan kaapista löytyy kvinoaa, bulguria ja kaikkea muuta järjetöntä, mistä ei ole mitään hyötyä pannukakkujen kannalta. Vai... (kuvitelkaa tähän sarjakuvatyyppinen lampun syttyminen pään päällä.)

IMG_2287
IMG_2289

Kvinoaletut (6-8 pientä lettua)

1 dl kvinoaa
0.5 dl maissitärkkelystä (l. maizenaa)
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl kermaa / maitoa
suolaa, hunajaa
voita paistamiseen

Jauha kvinoa (tehokkaassa) tehosekoittimessa jauhoksi (voit käyttää myös valmista jauhoa, lisää sitä hieman enemmän kuin 1 dl). Siivilöi sekaan maissijauho ja leivinjauhe. Vatkaa sekaisin muna ja kerma, lisää kuivat aineet ja sekoita. Mausta maun mukaan ja paista letuiksi.

IMG_2296

Kvinoahan (eli quinoa) on kamalan terveellistä, eli nauti hyvällä omallatunnolla. Kvinoajauho ja letut tuoksuvat mielestäni herneeltä, ja letut sopivat ehkä paremmin suolaisten täytteiden ja lisukkeiden kanssa. Mutta älkää luulkokaan, että tämä estää minua syömästä omiani hillon kera... :)

4 kommenttia:

  1. Joojoo, hilloahan voi laittaa melkein mihin tahansa! Mutta siis hyvä idea ja näyttää todella herkulliselta. Ja heti tuli nälkä.

    VastaaPoista
  2. Mun mielipide näistä letuista parani vielä loppua kohti. Teen kyllä toistekin.

    VastaaPoista
  3. näistä tuli mieleen amaranttilätyt, joiden ohje oli jossin keittokirjassa. täytyypäs kaivaa esiin, olis aika hyvää ainesta viikonloppuherkutteluun!

    VastaaPoista
  4. Ja hei, nää kookosletut kuulostaa kanssa aika mielenkiintoisilta!

    http://kiloklubi.fi/reseptit/avaa/Kookosletut/382892/

    VastaaPoista