torstai 22. syyskuuta 2011

Ihana sienikeitto!


Tiedän, kaikki ovat olleet viimeaikoina sienimetsässä. Mutta niin olin minäkin ja pakko hehkuttaa sitä siksi että kyseessä oli elämäni ensimmäinen kerta! Saalis ei ollut huima mutta kokemus mainio (joukkomme säntäili pitkin metsää, arvuutteli sieniä, eksyi, huuteli, luuli kuolevansa, söi eväitä, toljotti kaikkiin eri suuntiin osoittavia gps-vempeleitä, kuuli metsään jäätelöauton äänen ja sai paljon hirvikärpäskavereita). Ja siitä saaliista syntyikin aivan mahtava keitto! Kiitos vielä työkaverille joka vinkkasi lorauttamaan portviiniä joukkoon.


Metsäsienikeitto

1 litra sieniä (kantarelleja ja suppilovahveroita)
5 salottisipulia
1 iso valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
8 dl kasvislientä
100g kantarellituorejuustoa
loraus portviiniä
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria

Kuullota pilkotut sipulit ja mursakktu valkosipulinkynsi oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sienet kattilaan (pilko halutessasi, saa jäädä reilusti kokonaisiakin) ja jatka paistamista kunnes sienistä on neste haihtunut. Lisää kasvisliemi ja anna porista pienellä lämmöllä noin 10 minuttia.

Lisää joukkoon tuorejuusto, silputtua persiljaa ja loras portviiniä. Maista ja lisää maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä tovi. Nosta pöytään ja lisää annoksiin tuoretta persiljaa. Maistuu erinomaiselta myös seuraavana päivänä lämmitettyä kun maut ovat muhineet yön yli.

3 kommenttia:

  1. Joo, minäkin tein suppiskeittoa juuri kattilallisen...ja söin sen yksin vuorokaudessa....

    VastaaPoista
  2. kommentoisin että ihana sienikeitto, ellei se lukis jo tuossa sun otsikossa!

    VastaaPoista
  3. Valkoinen portviini aateloi sienikastikkeen tai keiton aivan uskomattomalla tavalla.
    Ja hyppysellinen cayennepippuria mutta tosiaan vaan niin vähän että siitäkin puolet leijuu liesituulettimeen..

    VastaaPoista