maanantai 5. syyskuuta 2011

Mamma mia!


Herkun ja Koukun tyttäristä 3/7 matkasi kesällä Italiaan. Oma tavoitteeni oli katsella ympärilleni ja syödä tosi paljon. Ja onnistuin siinä tosi hyvin. Roomassa ahmin jäätelöä. Napolissa hurmaannuin pikkukaduista.


 Ja pizzoista.



Sekä Vesuviuksesta.


Matka jatkui Positanoon, jossa näkymät vuokrakämpän terassilta olivat huikeat.


Kelpasi nautiskella aamiaista siinä sitten.



Asunnon lähellä oli yksi vihanneskoju, pieni kauppa ja baari-kahvila jonka leivonnaisvalikoima oli mahtava. Oli mm. pizzaa jossa oli makkaraa ja lohkoperunoita (?), kaiken maailman pullia ja leivoksia. Sekä oivallisia suolapaloja, munakoiso-mozzarellapyöryköitä.


Ja paikallista herkkua, rum babaa, eli reippaasti rommilla kostutettuja leivonnaisia, päällä vaniljakreemiä.



Rannalla maistui kylmä Peroni ja sipsit.




Kuumuus oli päivisin todella lamaannuttavaa. Ja loputtomien portaiden kävely.


Mutta iltaisin se palkittiin taivaallisilla pasta-annoksilla. Alue on limoncellon eli sitruunaliköörin synnyinseutua ja sitruunaa käytettiin muutenkin paljon. Tässä klassinen Spaghetti al limone. Siis sitruunaa, oliiviöljyä, persiljaa ja valkosipulia. Niin simppeliä ja niiiin hyvää.


Munakoisoa käytetiin myös paljon, parasta se oli tomaatin, oliiviöljyn ja parmesanin kanssa paistoksena.


Ja simpukoita tuli syötyä ämpärillisiä.

Huoh ja ah. Loppuvinkkinä mainittakoon Ravellon musiikkijuhlat, tältä keikkalavalta olisin valmis katsomaan mitä tahansa jodlausta.



9 kommenttia:

  1. tätä postausta onkin jo odoteltu! ja kannatti ootella. lääh sekä maisemille että ruoille.

    VastaaPoista
  2. Iskee ihan mieletön matkakuume kun katselee sun kuvia! kadekade!

    VastaaPoista
  3. melkein iskee kateus, mutta onneksi nuo kuvat on niin ihania että voi kuvitella olevansa itse paikalla, ja se helpottaa :) kiitos kun jaoit kokemuksia!

    VastaaPoista
  4. Voi jospa oisin saanut olla muuukaaana! Kiitos tästä matkasta, jonka pystyin tekemään nyt näin sohvalta. Ja repesin tuolle keikkalavakommentille: mitäs jodlausta sitten kuuntelitte?!

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! Näyttää upealta matkalta!

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Joo täytyy sanoa että enpä ole ennen moisissa maisemissa ollut, suosittelen tuota Italian rannikkoa lämpimästi. Ihan jo sen pastan takia! Kuvia oli satoja ja satoja, tässä nyt päälimmäiset fiilistelyt.

    Heta, ei onnistuttu näkemään mitään keikkaa mutta noissa maisemissa, anything goes. Itseasiassa aika vähän tuli kuultua musiikkia missään reissun aikana, kerran joku soitti haitaria ravintolassa Roomassa ja muu anti oli sitä kun matkalaisten päässä soi jokaisella vuorotellen oo soooole mioooooo :)

    VastaaPoista
  7. Tulipas ikävä taas italiaan... ja nälkä iski myös. ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  8. napoli on ihana! rooma oli sen jälkeen ihan plääh.

    tuli myös hinku päästä vielä etelämmäs italiaan. ensi kerralla?

    meikä muuten uhosi koko matkan ajan kiipeävänsä vesuviukselle, mutta kyllä kuumuus vei mehut. oli kivempi pötkötellä siestaa varjossa.

    VastaaPoista
  9. Ihanan näköinen reissu ja kuvat - eikä tarvinnut vissiin nälässä olla! Oon käynyt Italiassa vähän vastaavalla saarella ja voi huoh sitä rappujen kiipeämistä ehkä noin sadan asteen kuumuudessa.. siellä pullava suomalainen meinasi kuukahtaa kun paikalliset eivät olleet moksiskaan!

    VastaaPoista