sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Omenamuffinssit

Tahoin leipoa vieraille omenamuffinsseja, kun nyt kerran suomalaisia omenoita alkaa olla hyvin tarjolla. (Tosin kateeksi käy niitä, jotka poimivat omenoita omasta puutarhasta, eivätkä osta niitä Alepasta 4 euron kilohintaan...) Googlailin vähän reseptejä, ja päädyin Ketunleipä-blogiin. Mausteisten muffinssien ohje kuulosti juuri sopivan omenaiselta. Reseptissä käytettiin omenasosetta, ja sitä varten soseutin muutaman omenan blenderissä vesitilkan kanssa. Toimi oikein hyvin. Ja maistuvia olivat nämä muffinssit kaikin puolin.


 Tässäpä siis resepti, joka on alunperin napattu Pirkasta.


Omenamuffinssit
12 kpl


1 pieni omena kuutioina
2 dl omenasosetta (soseutin blenderissä pari omenaa ja tilkan vettä)
3 dl vehnäjauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja ja spelttijauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
 2 tl kanelia
1 tl kardemummaa (jätin pois)
2 dl fariinisokeria
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja märät aineet keskenään. Yhdistä ja sekoita nopeasti tasaiseksi, mutta älä vaivaa turhaan. Jaa muffinssivuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Pieni vinkki; jos asut lähellä siirtolapuutarhoja niin niistä saa yleensä omppuja ilmaiseksi. Oman lähisiirtolapuutarhan kävelykujilla makaa omppuja kaikkialla mökkien pihoista pudonneina ja lisäksi koreja joista saa omppuja ottaa.

    VastaaPoista
  2. oho, kiitti vinkistä! kyllähän tuossa lähellä on siirtolapuutarhoja, ehkäpä uskaltaudun sinne kuikuilemaan ilmaisomppujen toivossa.

    VastaaPoista
  3. Tänään oli myös hesarissa juttua ompuista. Ja siinä oli nettiosoite mistä voi käydä kattomassa paikat, joista saa poimia omput ilmaseks. En kyllä muista osotetta kun luin lehden töissä...

    VastaaPoista
  4. Oi nam, todella hyviltä vaikuttavat! Just kaikkia makuja jotka uppoaa meikäläiseen. Tai no vielä pieni kookostujaus jossain muodossa niin täydellistä :)

    VastaaPoista
  5. anne, täytyykin kaivaa lehti esiin! ja jytis, ei kun heittelet kookoshiutaleita joukkoon vaan...

    VastaaPoista