tiistai 7. huhtikuuta 2009

Appelsiinikoukussa

Tunnustus: mä en ole syönyt appelsiineja vuosiin. Olen kokenut ne jotenkin niin hankaliksi, se kuoren kanssa taistelu, mehun tirskuminen silmään ja seiniin ja sitten jos sisältä löytyykin paha ja siemeniä täynnä oleva yksilö. Mä olen ajatellut että se ei ole vaivan arvoinen, mutta kyllä se vaan on!!
Nyt olen kuukauden verran herkutellut appelsiineilla päivittäin, yhtään pahaa ei ole tullut vastaan, irtoaahan ne kuoretkin ja näkö on molemmissa silmissä tallella. Ja on ne vaan niin hyviä! Yhdyn Kurpitsamoskan taannoiseen oodiin appelsiineille ja sieltä löytyy myös tämä simppeli, mutta uijui niin hyvä resepti.


1 iso, mehukas ja makea appelsiini
4-5 kuivattua, pehmeää viikunaa
2-3 rkl turkkilaista jugurttia (partaäijää)
juoksevaa hunajaa (mulla oli päässyt loppumaan niin laitoin siirappia)

Sitten vaan kuoritaan ja paloitellaan appelsiini sekä leikataan viikunat kolmeen osaan. Ainekset kulhoon ja päälle jugurtti sekä hunaja, ah!

1 kommentti: