maanantai 4. toukokuuta 2009

Grilli kuumana!

Vappu otettiin vastaan Loviisassa grillin äärellä, mahtavan leppoisissa tunnelmissa, mansikka-margaritoja nautiskellen. Mun kameraan oli tallentunut grillausvaihe, joten niistä tässä bloggauksessa. Alla on kikhernetahnalla täytettyjä kesäkurpitsarullia, vegenakkeja ja foliossa lymyää halloumia, namnam.

Kesäkurpitsarullia ja halloumijuustoa (ohje Painonvartijoiden lehdestä, 4 annosta)
2 kesäkurpitsaa
1 prk kikherneitä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl silputtua korianteria
oliiviöljyä
200g halloumijuustoa
suolaa, mustapippuria

Leikkaa pestyt kesäkurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna hieman öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsaviipaleet miedolla lämmöllä pannulla, sen verran että pehmenevät ja helppo kääriä rullalle.

Survo valutetut kikherneet, valkosipulinkynnet, korianteri ja pikku loraus öljyä sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kesäkurpitsasiivut työpöydälle, aseta tahnaa päähän ja kieritä rullalle. Mä laitoin kaksi siivua per rulla. Pujota rullat vartaisiin ja väliin halloumijuustoviipale. Se tosin murenee, joten me grillattiin juustosiivut erikseen. Hyviä olivat!

Tässä vielä ihastuttavat vegenakit:


2 kommenttia:

  1. oi jospa oisin voinut olla muuukaanaa! omalla vappureissulla ei vielä grillikautta aloiteltu, vaikka kelien puolesta pihalla olisi hyvin jo tarennutkin.

    nuo kasvisnakit on muuten kasvisnakkien aatelia, huippuhyviä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tuosta grillausvinkistä! niitä taas tarvii. täälläkin grillikausi jo aloitettu..

    VastaaPoista