sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Kookossarvet kahdella täytteellä

Toukokuun ruokahaasteessa Pastanjauhajat etsivät ajankohtaisesti parhaita piknikeväitä! En vaan mitenkään osannut päättää tekisinkö suolaista vai makeaa, joten päädyin käyttämään samaa kookostaikinaa molempiin versioihin. Makeat sarvet saivat sisälleen vanilijavanukasta ja kanelia, suolaiset puolestaan yrttiöljyn.

Lähtökohtana mulla oli se, että halusin tehdä evään jota voi syödä kädestä, jotain mitä on helppo kuljettaa, sekä sen voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ilman että tuoreus kärsii. Makuyhdistelmät jännitti hieman etukäteen, samoin kuin vanukkaan laittaminen uuniin mutta tosi hyviä tuli!! Ja sopii myös vegaaneille.

Kookossarvet (16 kpl)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
150g margariinia (sininen Keiju)
2 1/2 dl kookosmaitoa
1 ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1/3 tl suolaa

Nypi jauhot ja pehmeä margariini murumaiseksi seokseksi. Sekoita kuivahiiva sekä suola ja sokeri joukkoon. Lämmitä kookosmaitoa hieman, lisää joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota hetken aikaa ja tee täytteet sillä aikaa. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pyöreiksi levyiksi (noin 30cm halkaisija). Leikkaa ympyrät kahdeksaan osaan ja täytä kolmiot. Kieritä palat paksuimmasta päästä aloittaen sarviksi. Kohota 15 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.


Yrttitäyte (kahdeksalle sarvelle)
1 ruukku lehtipersilijaa
1/2 ruukku korianteria
3 rkl pinjan siemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
reilu loraus oliiviöljyä
suolaa, paprika- ja chilimaustetta

Jos haluaa päästä vielä helpommalla, öljyn voi korvata valmiilla pestolla mutta se ei ole sitten vegaaninen. Tämä yrttiöljy valmistui simppelisti niin että survoin kaikki sauvasekottimella tahnaksi. Tahna maistui yksinään vähän väkevältä mutta kookossarvien välissä se toimi oikein hyvin, kookos antoi mukavan vastapainon. Kun olet kaulinnut taikinan, levitä tahna koko taikinan päälle, sitten leikkaa taikina kolmioiksi ja rullaa.


Vanilija-kanelitäyte (kahdeksalle sarvelle)
1 prk soijavanilijavanukasta (Alpro soya, 125g)
sokeria, kanelia

Kun olet kaulinnut taikinan ympyräksi, ripottele päälle sokeria (saa olla ihan kunnolla) sekä kanelia. Leikkaa taikina kahdeksaan kolmioon. Laita teelusikallinen vanukasta jokaisen kolmion paksuimpaan osaan. Ei yhtään enempää koska sitten se tursuaa ulos. Rullaa varovasti paksuimmasta päästä alkaen sarviksi. Voit ripotella kanelia päälle vielä lopuksi.

Sarvien seuraksi suosittelen raikasta salaattia ja hedelmiä. Hyvää eväsretkeä!

11 kommenttia:

  1. Hauska idea käyttää samaa taikinaa sekä suolaiseen että makeaan! Minulle ei ole koskaan tullut mieleeni käyttää kookosmaitoa leivonnassa! Kaapissa yksi purkki odotteleekin..

    Aurinkoista piknikkevättä!

    VastaaPoista
  2. Juu, oli mainiota lyödä kaksi kärpästä samaan taikinaan - tai jotain sinne päin.

    Kookos on ihanuutta, myös maitona ja sopii varmastikin sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin.

    Mäkin testaan, jos vaan ikinä-ikinä saan aikaiseksi. Onneksi on kesää vielä jäljellä.

    VastaaPoista
  3. Oih, en mäkään ollut aiemmin tajunnut käyttää kookosmaitoa leivonnassa, jumalaisen kuuloisia sarvia.

    Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kiitos!
    Tänään muuten syötiin töissä viimeiset vanilijasarvet, hyvin maistuivat vielä pakastamisen ja sulattamisen jälkeenkin.

    Luulempa että kookosmaitoa voi laittaa melkein mihin vaan, seuraavaksi ajattelin testata pannukakkua!

    VastaaPoista
  5. Aivan loistava idea! Voin kuvitella kookoksen käyvän näihin hyvin... ja pannariin myös, nami.

    VastaaPoista
  6. Tosi hyviltä kuulostavat sarvet! Tuota ohjetta voiskin joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Nemo, pannari on vielä työn alla mutta tulossa on! Sekin olisi muuten kätevää piknik-ruokaa.

    Yaelian, juu suosittelen!
    Ja pakko mainita että käyn säännöllisin väliajoin kuolaamassa sun munakoisoresepteille. Vielä pitää keksiä joku ovela keino jolla saisin asuintoverinikin syömään (tai edes maistamaan) munakoisoa, nuo pikkupizzat voisi olla se :)

    VastaaPoista
  8. Aivan loistava ohje! Testasin eilen ihan tupla-annoksella ja tosi maittavia tuli. Vähän epäileväinen olin pestotäytteisen suhteen aluksi mutta niistä tykkäsin jopa enemmän.

    VastaaPoista
  9. Annukka, kiva kuulla että maistui!

    Mäkin olin vähän epäilevä sen suolaisen suhteen etukäteen mutta yllätti positiivisesti myös kokin!

    VastaaPoista
  10. Blogiini tulossa lähiaikoina tämä ohje ja linkki teille, lienee sallittua? Voinko laittaa teidät myös blogilistalleni (jos vain osaan)? Oih, nyt bongasin täältä myös raparperikeksien ohjeen. Pitänee toteuttaa sekin vaikka juhannukseksi. Aion vierailla täällä jatkossa enemmänkin!

    VastaaPoista
  11. Annukka: Juu tottakai! Kivaa!

    Ja ne Handen raparperikeksit olivat muuten aivan mahtavia, suosittelen nam.

    VastaaPoista