keskiviikko 12. elokuuta 2009

Tuorepuuro

Viime aikoina raaka ja elävä ravinto ovat ruvenneet kiinnostamaan entistä enemmän, ja viherpirtelöt, kaakaopavut ja gojimarjat ovat vähitellen hiipineet ruokavalioon. Pirtelöt ovat mainio aamupala, mutta vaihtelun vuoksi halusin testata myös tuorepuuroa. Liuta reseptejä löytyikin Ilon Pisara -blogista. Blogissa myös paljon muita terveheellisiä reseptejä, kannattaa vilkaista!

Ensimmäisenä testasin puhdistavaa tuorepuuroa, ja maukas aamiainen se olikin. Marjoina käytin mansikoita ja vadelmia. Huomenna sitten vaikka manteli-rusinapuuroa!

PUHDISTAVA TUOREPUURO

1 annos

• ½ dl manteleita
• 1 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
• 1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä liotukseen
• 1 banaani
• 3 dl kotimaisia marjoja

Liota mantelit ja seesamin siemenet omassa kipossaan yön yli ja kaada aamulla vesi pois. Liota pellavansiemenet (muodostaa liman) ja kaada limavesineen aamulla muiden siementen joukkoon. Jauha tehosekoittimella samettimaiseksi massaksi. Lisää banaani ja marjat ja soseuta vielä tasaiseksi

1 kommentti:

  1. Ui, mahtavat värit ja muutenkin vaikuttaa hyvältä! Pistänpä heti testaukseen. Ja kiitos myös blogivinkkauksesta.

    VastaaPoista