keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Ruusukaali-perunapannu

Amerikkalaisissa ruokablogeissa törmää usein sanaan Stir-Fry. Mä en ole vieläkään keksinyt sille hyvää suomennosta. Se tarkoittaa siis öljyssä pannulla paistettua, paistikas? Pannu? Pyttipannu? Apua? Noh, oli mikä oli, 101 Cookbooks tarjosi jälleen hyvän sellaisen reseptin Lentil Almond Stir-Fry. Linssit unohtui ja mantelit vaihtuivat siemeniin mutta tosi hyvä ja mukavasti rouskuva pannu tulikin, erityisesti taateli oli maukas ylläri!

Ruusukaali-perunapannu

6 perunaa
400g ruusukaaleja
0,75 dl siemensekoitusta
3 kuivattua, pehmeää taatelia
persilijaa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprika- ja chilimaustetta
maustamatonta (soija)jugurttia

Paahda ensin siemenet pannulla ja siirrä syrjään. Pilko ja kuori perunat. Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja lisää perunat pannuun. Pyörittele hetki ja laita kansi päälle. Perunoiden neste höyrystyy ja perunat kypsyvät kannen alla keskilämmöllä noin vartissa. Ota kansi pois ja paista perunoita kunnes saavat väriä (voi lisätä lämpöä), mausta suolalla ja paprika- sekä chilimausteella. Siirrä perunat syrjään.

Lisää hieman öljyä ja paistele pestyjä, neljään osaan pilkottuja ruusukaaleja tovi. Laita taas kansi päälle, anna kaalien hautua 5-10 minuuttia, poista kansi ja anna kaalien ruskistua. Lisää perunat ja siemenet pannulle sekä paahdetut siemenet. Lopuksi lisää pilkotut taatelit ja tuoretta persilijaa, sekoita. Tarjoile maustamattoman jugurtin kanssa.

Ruusukaalit päätyivät muuten ostoslistalle ja pannulle Sillä Sipuli -blogin taannoisen bloggauksen innoittamana ja kylläpäs ne olivatkin hyviä, lisää ruusukaali-ruokaa tulossa lähipäivinä!

1 kommentti:

  1. Jännä resepti,etenkin tuon taatelin vuoksi,joka varmaan antaa kivaa makeutta tuolle ruualle.Ei mullekaan tule mitään suomenkielistä vastinetta mieleen tuolle stir frylle....

    VastaaPoista