maanantai 18. lokakuuta 2010

Ruusukaali-fetatahna


Tahnareseptejä ei kai koskaan voi olla liikaa. Eikä tahnojen sijoituspaikkoja. Dippailu on aina hyvä, leipien päällä ne ovat jopa juhlavia, menee uuniperunoiden kanssa, sopii pikku piirakoiden täytteeksi ja jos oikeen laiskottaa tahnan voi kääräistä salaatinlehteen ja rulla on pikaruokaa parhaimmillaan.
Ja tämä se olikin hyvä tahna!

Ruusukaali-fetatahna

250g ruusukaaleja
200g fetaa
kourallinen cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl kuivattua persiljaa
ripaus mustapippuria

Putsaa ruusukaalit ja keitä kypsiksi kiehuvassa vedessä, 10-15 min. Anna jäähtyä hieman ja jauha tehosekoittimella tahnaksi pähkinöiden ja fetan kanssa. Mausta, sekoita, maista ja tarjoile!


Ja lähestyvää pikkujoulukautta ajatellen muistutan että lanttu ja feta toimivat myös hyvin yhdessä!

12 kommenttia:

  1. WAU, wou ja wau! Kokeiluun menee tällä viikolla =} Kuka tollaista olisi itse keksinyt?

    VastaaPoista
  2. Heh, ihminen joka tykkää survoa kaiken tahnaksi :)

    VastaaPoista
  3. BRILJANTTIA! siis tahnan lisäksi myös se, että sen voi kääriä salaatinlehteen <3

    VastaaPoista
  4. Hih, kiitos! Salaattirullia on tehty tässä blogissa muuten ennenkin, kaikki kunnia sille kuka olikaan tuon vappumenuun aivot! Pau? Ja nyt kun katseli tuota kattausta niin alkoi taaaas harmittaa etten ollut noissa kemuissa mukana.

    VastaaPoista
  5. näyttää herkulta ja varmasti maistuu!

    mutta kyllä minä olin nähnyt ellun kääräisevän salaattia rullalle ensiksi,
    että kiitosta sinne suuntaan :)

    VastaaPoista
  6. nii, tais mulla joku salaatti-tapenade-katastrofi olla joskus tarjolla... mutta hyvä kun jytis palautit mieleen tämän, iltapalana voiskin tänään olla jotain salaattiin käärittyä sörsseliä!

    VastaaPoista
  7. Hienon ennakkoluuloton yhdistelmä! Ei olisi tullut itselle mielee yhdistää fetaa ja ruusukaalia tahnaksi.

    VastaaPoista
  8. Tässähän on nyt näppärästi se feta ruusukaalien kaverina! Täytyypä kokeilla, kun seuraavan kerran tarvitsen jotakin peston tapaista - se itse pesto kun alkaa tulla jo vähän korvista.

    Niin ja teidän Inspiroivalle Blogille on tuolla mun raapustuksissa pieni tunnustus. :)

    VastaaPoista
  9. Joo, on sen verran jännä yhdistelmä että tää menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  10. Tiia, oi kiitos! Ja kokeilkaa ihmeessä, oikeastaan suosittelen työntämään tehosekoittimeen melkein mitä vaan juustoa ja jotain juuresta/kasvista mukaan, lopputulos voi olla hyvinkin positiivinen yllätys!

    VastaaPoista
  11. Ylistyksen sananen tältäkin suunnalta tälle tahnalle (lisäsin omaani tirauksen sitruunamehua ja toimi sekin kuulkaa kivasti)!

    Ja sille v a l t a v a n herkulliselle tilli-cashew pestolle! Yllätyn joka kerta kuinka hyvää se on turkkijugurtilla höystettynä.

    VastaaPoista
  12. Liisa, voi kiitos! Hauska kuulla että maistuu! Musta tuntuu että mä voisin elää erilaisilla tahnoilla ja pestovariaatioilla, tällä hetkellä erilaisten punajuuritahojen vaihe meneillään :)

    VastaaPoista