maanantai 14. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 14

Lanttulaatikko on mun lempiruoka joulupöydässä. Mulla on myös sellainen fiksaatio että pöydässä pitää olla fetajuustoa. Se sopii täydellisesti aavistuksen makeiden laatikoiden kanssa. Ja tässä seuraavassa lanttu ja feta kohtaavat piiraissa.

Taustaksi pitää kertoa että mä tein aluksi karjalaisia perinnepiiraita, lanttusupikkaita, tällä Vihreän Langan reseptillä. Pieleen meni, täytettä jäi puolet yli, piiraat meinasivat palaa heti ja sitten ne räjähtelivät uunissa. Toisistamme tietämättöminä, Ellu oli myös ollut saman reseptin kimpussa, paremmalla onnella. Aiheeseen palataan myöhemmin. Minä puolestaan ylijäämätäytteeni kanssa lähdin muokkaamaan reseptiä fetajuuston avustuksella, se siitä karjalaisuudesta, mutta hyviä olivat!

Lanttufetapiiraat ( 16 kpl)

Täyte:
500g lanttusosetta
1 rkl margariinia
1 tl suolaa
1,5 rkl siirappia
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria
100g fetajuustoa
16 kpl mustia oliiveja

Taikina:
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
0,5 tl suolaa

Käytin täytteeseen siis valmista lanttusosetta, voisi myös keittää saman verran lanttuja ja muussata mutta mä vähän oikaisin. Sekoita lanttusoseeseen margariini, vehnäjauhot, siirappi, suola ja pippuri.

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja muotoile se pötköksi ruisjauhoissa. Jaa pötkö 16 osaan ja litistä ne kämmenten välissä (tai kaulitse) pieniksi lettusiksi. Painele lettuset muffinssivuokien pohjalle. Laita täytettä reilu ruokalusikallinen jokaiseen vuokaan. Murusta päälle reilusti fetajuustoa ja paina oliivi keskelle. Paista 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Jos meinaavat tummua liikaa, laske hieman asteita.

Ja sellainen tuli mieleen että fetan olisi voinut murustaa lanttusoseen sekaan ja säästää vähän päälle, toimisi varmaan vielä paremmin niin.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä vaikkein tykkääkään lantusta...;-)

    VastaaPoista
  2. oi! ihanan uutta ja raikasta (vaikka lantusta puhutaankin). tykkään siis lantusta, mutta raikasta siitä ei saa millään. idea silti on. pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Merituuli, joo testaa ihmeessä! Mutta tosiaan, kannattaa murustaa fetaa myös siihen lanttusoseeseen koska se on aika mietoa.

    VastaaPoista