Jytis taisi olla se, joka kehotti käyttämään jämätaikinat piirakkapohjana. Hyvä idea ja tuumasta toimeen! Näin syntyivät karpalo-vaniljatäytteiset piparipiirat, joiden lopputuloksesta tykkäsin kovasti. Karpalot olivat mukavan kirpeitä ja piparitaikinan mausteisuus sopi vaniljaiseen täytteeseen.
Näin jälkeenpäin ajatellen olisin käyttänyt piparitaikinan tekoon mieluummin Kahvila Vegaanin erittäin herkulliselta kuulostavaa fiksua reseptiä, mutta huomasin sen liian myöhään. Ensi kerralla sitten!
Piparipiiraat
12-15 kpl
Pohja:
piparkakkutaikinaa
Täyte:
3 dl karpaloita (jäiset käyvät)
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljaa (oikeaa!)
3 dl maustamatonta soijajukurttia (Alpro)
Painele piparkakkutaikinaa silikonivuokien pohjalle ja reunoille. (Mikäli käytät metallivuokia, voitele ja jauhota ne ensin.) Sekoita kuivat aineet jäisiin karpaloihin ja lisää sitten joukkoon soijajukurtti. Täytä piparkakkukupit karpalo-jukurttiseoksella ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä ennen vuoista irrottamista.
Heii, loistavaa että testasit! Just jotain tällaista mulla oli mielessä, itse olin visioinut puolukka-vaniljatäytettä mutta karpalothan sopivat varmaan erinomaisesti. Nam, näyttävät herrrkuilta!
VastaaPoistaMäkin haluaisin kokeilla sitä Kahvila Vegaanin reseptiä! Mutta on nääkin varmasti maistuu makoisilta.
VastaaPoistaOI kuulostaa tosi hyvältä!
VastaaPoistaNam! Mulla on jo idea versioinnista... :D
VastaaPoistaIhana resepti! Harmi vaan, että meidän piparitaikinasta ei todellakaan jäänyt muruakaan yli...
VastaaPoistaJa jälleen kerran erinomainen soijajugu löysi tiensä uuteen herkkuun!:)
VastaaPoistakiitos vaan kaikille! jännityksellä jään oottelemaan jytiksen ja maikun versioita teemasta. ja sanna, onko muka olemassa joku leivonnainen johon soijajukurttia EI voi laittaa...?
VastaaPoistailmassa on nyt tiettyä piparikaakkutaikinan käyttöä uusiin kohteisiin! tosi kauniita ovat.
VastaaPoistakyllä, tiettyä innovatiivisuutta on havaittavissa! ootan vaan milloin joku tekee näistä suolaisen version sinihomejuustotäytteellä...
VastaaPoistaOh, sinihomejuustotäytteellä! Kyllä! (yritin lisäksi keksiä tähän tiettyä vitsiä, mutta en keksinyt).
VastaaPoista