Tein supikasohjeeseen seuraavia muutoksia: käytin lanttumuusiin vehnäjauhojen tilalla maissijauhoja, margariinin sijaan muutaman ruokalusikallisen kookosöljyä ja tavallisen siirapin sijaan pienen lorauksen agavesiirappia. Taikinaan en laittanut lainkaan vehnäjauhoja, vaan pelkkiä ruisjauhoja. Paistetut piiraat voitelin lanttujen keittoveden ja kookosöljyn seoksella. (Kookosöljy on kyllä mahtava tuote, vieno kookoksen maku sopi tähän ruokaan!)
Toisena suolapalana maisteltiin hapankaalipiirakkaa. Oli varmasti pyhäinhäväistys käyttää elävän ravinnon kurssilla punakaalesta tehty hapankaali tämmöisen kypsennettyyn piirakkaan, mutta ajattelin sen maistuvan siinä muodossa paremmin kuin raakana. Voimakas maku oli näinkin! Jos ei lanttusupikkaita kannata tehdä kuin lanttulaatikon ystävien, on tätä piirakkaa turha tarjoilla hapankaalta inhoaville.
Pohjataikinan sekoittelin ruis-, kookos- ja quinoajauhosta (desi kutakin), joiden sekaan lisäsin öljyä, vettä ja maustamatonta soijajukurttia sen verran, että taikina oli muotoiltavaa. Painelin taikinan piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaistoin noin 5 minuuttia. Täytettä varten kuullotin pari sipulia ja yhden valkosipulinkynnen sekä 5 dl hapankaalta. Lopuksi sekoitin täytteeseen vajaan purkillisen maustamatonta soijajukurttia ja mausteita (suola, pippurit ja yrtit sopivat ainakin) . Sitten vaan täyte esipaistetun pohjan päälle ja puoleksi tunniksi uuniin 200 asteeseen.
Kahvikakku oli sentään raakaravintoa. Appelsiinia ja hunajaa -blogista löytyvät mansikkaleivoikset päätyivät kakun muotoon ja saivat päälleen raakasuklaakuorrutuksen ja raakakookoslastuja. Maku oli hyvä, mutta kakun leikkaaminen melkoista puuhaa - suklaakuorrutus kovettui sen verran kovaksi, että kakkulapio ei mennyt läpi. Seuraavalla kerralla teen alkuperäisen ohjeen mukaisesti leivoksia tai jätän kuorrutuksen pois, niin helpottuu homma.
Syömisen lisäksi kerhossa myös tikuttiin monenlaista säärystintä, villatakkia ja lapasta, luettiin ameriikkalaisten joululehtiä, ommeltiin pehmopupua ja paketoitiin joululahjoja. Kiitos kivasta iltapäivästä osallistujille!
Syömisen lisäksi kerhossa myös tikuttiin monenlaista säärystintä, villatakkia ja lapasta, luettiin ameriikkalaisten joululehtiä, ommeltiin pehmopupua ja paketoitiin joululahjoja. Kiitos kivasta iltapäivästä osallistujille!
Supikas, supikas, supikas... Se oli nii-in hyvää! Myös tuosta sanasta on tullut ihan mun lemppari näinkin lyhyen tuttavuuden jälkeen.
VastaaPoistaSuomen kielen kaunein sana - voisiko se olla supikas?
Ellu, kyllä ne sun supikkaat oli parempia sanon mä. Kookosöljy on vaan mahtitavaraa!
VastaaPoistaSupikkaiden toinen kutsumanimi on muuten syrjikäs. Kyllä supikas on kivempi. Supisupi!
Niin ja kiitos vielä emännälle, kun illalla kotona maistelin uudelleen sitä hapankaalipiirakkaa niin oli siinäkin jotain koukuttavaa. Nam.
Voi supikas ja muut mielettömät herkut, harmittaa kun en päässyt mukaan tällä kertaa! Mun on varmaan pakko kokeilla tehä noita supikkaita, tää hehkutus on sitä luokkaa! Ja lanttulaatikko on niin ykköstä kyllä.
VastaaPoistaEn olekaan koskaan tainnut syödä supikkaita ja ohje houkuttelee! En tosin yhtään tykkää lantusta mutta ehkä voisin korvata sen bataatilla.Ja joo,kookosöljy on mahtava tuote!
VastaaPoistaveikkaan siis, että supikkaat ovat tulleet jäädäkseen! mut saa sitten kutsua kylään aina leipomispäivänä.
VastaaPoistayaelian, tuo kuoritaikinahan on perus karjalanpiirakkataikinaa, joten täytteeksi sopii varmasti mikä tahansa riisipuurosta perunamuusiin. kiitos myös vielä mansikkaleivosreseptistä, oli tosi hyvä!
Aijjaiii! Lanttusupikkaat on kyllä aivan ihanan makuisia, vaikka niitä valitettavasti tuleekin niin harvoin tehtyä.. Voisi vaikka harkita josko joulupöytään tekaisisi leivän kaveriksi :P
VastaaPoistaHeti teki mieli kokeilla lanttusupikkaita, näyttivät niin herkullisilta! Blogisi tuntuu mukavalta, olen täällä eka kertaa.
VastaaPoistaTervetuloa vierailulle, Kuukki! Supikkaat olivat to-del-la hyviä, aijai. Meitä on täällä Herkussa ja koukussa 7 tyttöä, ja vuorotellen sitten blogaamme.
VastaaPoistaTervetuloa uudestaan!