sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 13

Marraskuusta saakka on mielessä kummitellut jostakin sinne putkahtanut ajatus appelsiinimarmeladikakusta - pitihän sitä sitten vihdoin testata!

IMG_3984

Paakkelssi sopiikin hyvin tähän pimeään sydäntalveen, kakku on mehevä ja maukas ja käy tarjottavaksi ihan sellaisenaan tai varmasti vaikkapa tuorejuustokuorrutuksen kera.

Appelsiinimarmeladikakku

200 g appelsiinimarmeladia
150 g voita/margariinia
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl (75 g) mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl neilikkaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl unikonsiemeniä
1/4 tl muskottia
1 tl suolaa

Vatkaa sekaisin marmeladi, pehmeä voi, kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele marmeladiseokseen.

Paista 180 asteessa reilu tunti (vuoasta riippuen) tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei enää tartu mitään tahmaa.

Anna jäähtyä, kääri tiiviisti folioon tai kelmuun ja säilytä jääkaapissa. Kakku paranee säilytyksessä, säilyy useita päiviä mehevänä. (Siis ainakin teoriassa.)

IMG_4028

3 kommenttia:

  1. Oooo, näyttää tosi mekukkaalta ja herkulliselta! Toivottavasti se kakun paraneminen säilytyksessä toimii myös käytännössä!

    VastaaPoista
  2. se yks esiversio tästä kaakusta oli kyllä hyvä! mutta oliko siinä marsipaania manteleitten sijaan? molempi hyvä veikkaisin.

    VastaaPoista
  3. Kiitosta! Eki, ei se kovin hyvin säilynyt käytännössä... Parani vaan vanhetessaan, mokoma. Ja ellu, esiversioassa oli marsipaania joo. Se toi kyllä oman säväyksensä sekin! Mutta kakku on muutenkin niin kostea, että ehkä tuo jauhe on parempi.

    VastaaPoista