sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 20

Laatikot muine tykötarpeineen kuuluvat olennaisena osana joulun menuun, ja ainakin meillä jouluruokia syödään muutama päivä putkeen (ja aika monta kertaa päivässä, uh). Jossain vaiheessa lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikkoa tuntuu pursuavan jo korvista, ja silloin raikastussalaatille voisi olla tilausta.


Muokkasimme Hesarin ohjetta hieman (kaikkia ainesosia ei löytynyt kaapista tai haluttu muuten käyttää), mutta hyvää oli näinkin:

Raikastussalaatti (neljä aikuista ja yksi lapsi söivät tästä kevyesti ja ylikin jäi)

Tammenlehti-salaattia
Romaine-salaattia
2 päärynää
Pala cantaloupe-melonia
Cashewpähkinöitä
Kuivattuja luumuja (tai marjoja)

Kastikkeeseen:
1 rkl sitruunamehua
Loraus oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Tuoretta minttua

Tätä tarjoilimme eilen ystäville. Raikasti sopivasti myös jo ennen joulua!

6 kommenttia:

  1. Oi, raikastussalaatti pitää sisällään kaikkea mistä tykkään. Mutta en olisi itse tajunnut niitä yhdistää, kiitos, menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Luumu oli tämän salaatin kohokohta ja yllättäjä. Ja tuore minttu on vaan nii-in hyvää!

    VastaaPoista
  3. Mulla on muuten ollut suuria vaikeuksia löytää tuoretta minttua viime kuukausina, tai siis en ole löytänyt mistään! Voisikohan se olla vuodenaikaan liittyvä juttu?

    VastaaPoista
  4. Omani löysin Hakaniemen S-marketista aivan ongelmitta.

    VastaaPoista
  5. Oli kyllä tosi hyvää salaattia. Ihanaa kun sain nyt yhden uuden salaatin todella suppeaan repertuaariini!

    R.

    VastaaPoista
  6. Jes, testattiin tätä kotikonnuilla tapanina ja oli tosi hyvää! Yksi yhdeksänvuotias ei ollut ihan vakuuttunut mutta me muut kyllä, resepti meni heti kiertoon. Ja nyt löytyi minttuakin vaivattomasti.

    VastaaPoista