keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Peanut Butter Chocolate Pillows

Uuden vuoden viemisiksi päätin tehdä jotain Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar -kirjasta. Juhlan kunniaksi hyppäsin suoraan Fancy Cookies -osastolle, jossa eniten houkutteli Peanut Butter Chocolate Pillow -resepti. Suklaakeksitaikinaan käärittyjä maapähkinävoiklönttejä - ei voi mennä vikaan! Varmuuden vuoksi kuitenkin kuorrutin pallerot vielä sulatetulla tummalla suklaalla, niin ei pääse syntymään mitään kalorivajetta. Nam!

Ameriikkalaiset olivat tehneet taikinasta 24 palloa, mutta itse sain aikaiseksi ainakin 10 enemmän. Siitä huolimatta koko oli ihan riittävä, golf-pallon luokkaa uuniin mennessä. Käytin leivonnassa gluteenittomia jauhoja (valmista seosta ja quinoa-jauhoja), mutta se ei menoa haitannut. Vähän ohjetta enemmän jauhoja taikinaan lisäsin, kun tuntui muuten jäävän öljyiseksi.

Ohje löytyi kätevästi netistä täältä, joten säästyin näpyttämiseltä. Tämän myötä ei sitten muuta kuin hyvää uutta vuotta kaikillen!

Peanut Butter Chocolate Pillows
makes 2 dozen cookies

Chocolate dough:
1/2 cup canola oil
1 cup sugar
1/4 cup pure maple syrup
3 tablespoons non-dairy milk
1/2 teaspoon vanilla extract
1 1/2 cups all-purpose flour
1/3 cup unsweetened dutch processed cocoa powder
2 tablespoons black unsweetened cocoa or more dutch processed unsweetened cocoa powder
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt

Filling:
3/4 cup natural salted peanut butter, crunchy or creamy style
2/3 cup confectioner’s sugar
2 to 3 tablespoons soy creamer or non-dairy milk
1/4 teaspoon vanilla extract

In a large mixing bowl combine oil, sugar, maple syrup, non-dairy milk and vanilla extract and mix until smooth. Sift in flour, cocoa powder, black cocoa if using, baking soda and salt. Mix to form a moist dough.

Make the filling. In another mixing bowl beat together peanut butter, confectioner’s sugar, 2 tablespoons of soy creamer and vanilla extract to form a moist but firm dough. If peanut butter dough is too dry (as different natural peanut butters have different moisture content), stir in remaining tablespoon of non-dairy milk. If dough is too wet knead in a little extra powdered sugar.

Preheat oven to 350°F. Line bakings sheet with parchment paper.

Shape the cookies. Create the centers of the cookies by rolling the peanut butter dough into 24 balls. Scoop a generous tablespoon of chocolate dough, flatten into a disc and place a peanut butter ball in the center. Fold the sides of the chocolate dough up and around the peanut butter center and roll the chocolate ball into an smooth ball between your palms. Place on a sheet of waxed paper and repeat with remaining doughs. If desired gently flatten cookies a little, but this is not necessary.

Place dough balls on lined baking sheets about 2 inches apart and bake for 10 minutes. Remove sheet from oven and let cookies for 5 minutes before moving to a wire rack to complete cooling. Store cookies in tightly covered container. If desired warm cookies in a microwave for 10 to 12 seconds before serving.

3 kommenttia:

  1. Mun mielestä aina jos kääritään tai piilotetaan jotain taikinaan, se tietää hyvää :) törkeän hyvän näköisiä.

    VastaaPoista
  2. Huhhuh. Kokeilisin, mutta olen kahden kuukauden suklaalakossa. Toivottavasti olen unohtanut nämä maaliskuussa.

    VastaaPoista
  3. jytis, näitä saa myös pyöritellä palloiksi, joten terapiavaikutus on sikälikin taattu!

    handepande, teknisesti ottaenhan näissä ei ole lainkaan suklaata jos tuon kuorrutteen jättää pois. ainoastaan kaakaojauhetta, ja sehän on terveysruokaa!

    VastaaPoista