maanantai 28. joulukuuta 2009

Huippuhyvä lämmin tomaatti-fetasalaatti


Välillä se vaan jaksaa hämmästyttää miten yksinkertaisilla ruoka-aineilla saa niin hyvää aikaiseksi. Tämän reseptin bongasin Kurpitsamoskasta, alunperin sen on kehitellyt Teresa Välimäki. Voisin kehua (ja syödä) tätä loputtomiin! Jos uudenvuoden istujaisia on luvassa niin perunasalaatin viereen tätä.

Lämmin tomaatti-fetasalaatti ( 2 isoa tai 4 pientä annosta)

2 rasiaa minitomaatteja (400 g)
1 pkt fetajuustoa (150 g)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
tuoretta tai kuivattua timjamia
mustapippuria

Kuutioi tai murustele feta ja laita uunivuokaan minitomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki mausteaineet ja sekoita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kanssa jotta saat mahtavan liemen dippailtua.

10 kommenttia:

  1. Miten tuo voisikaan olla muuta kuin hyvää,nam! Tomaatithan saavat niin ihanasti makua uunissa.Tätä täytyykin tehdä!

    VastaaPoista
  2. Yksinkertainen on usein hyvää. Tuota pitää joskus kokeilla sillä pidän sekä tomaatista että fetasta.

    VastaaPoista
  3. nam, kaksi lemppariainesta yhdistyvät. aion kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Jes, suosittelen lämpimästi kaikille! Ja pitänee tehdä myös itse uusi satsi, övereidenkin uhalla.

    VastaaPoista
  5. Noinkohan voisi tehdä ilman sokeria?

    VastaaPoista
  6. Tummeli, eiköhän! Sokeri taittaa tomaatin kirpeyden kyllä hyvin ja usein tomaattiruokiin vähän sokeria juuri siksi lisätään mutta ei sen poisjättäminen varmaan ratkaisevasti makua muuta. Luulisin.

    VastaaPoista
  7. Merituuli, eikö :) Mäkin tein tätä taas eilen, mmm.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana resepti käyttää fetapaketin jämät. Itse laitoin puolet vähemmän suolaa ja sokeria ettei tullut ihan niin hapanimelää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui! Tää on kyllä yksi omista lemppareista fetan tuhoamiseksi.

      Poista