sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Rukiiset rieskat

Lomapäivät tietävät sitä että on aikaa nauttia pitkistä ihanista aamiaisista. Jos riisipuuro- tai puurokiintiö ylipäätään on täynnä, suosittelen testaamaan näitä rukiisia rieskoja. Helppoja, nopeita ja sopii myös meille kenen vatsa ei oikein tykkää vehnän ja hiivan yhdistelmästä. Resepti on Yhteishyvästä, ohjeen piimän vaihdoin jugurttiin.

Rukiiset rieskat ( 4 kpl)

3 dl soijajugurttia
1/2 dl öljyä
3/4 tl soodaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1/4 dl pellavansiemeniä
o,5 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota kunnes uuni on kuumentunut 225 asteeseen. Muotoile taikinasta neljä kiekkoa leivinpaperin päälle, taputtele hieman jauhoja päälle. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

14 kommenttia:

  1. kiitti reseptistä,tätä voiskin joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, juu testaukseen vaan! Vai löytyykö sieltä päin ruisjauhoja? Noh, soveltamismahdolisuuden ovat rajattomat.

    VastaaPoista
  3. kokeilin tätä heti (koska Jukka oli ostanut juustoa varten jouluksi RASVATONTA piimää joka ei siihen hommaan sovellu. meillä oli siis pari litraa ylimääräistä piimää hukattavaksi). menin epäonnekseni soveltamaan ohjettasi liikaa (raaka-ainepuutteiden vuoksi) ja sain aikaan kaurapuurolta maistuvia rieskoja. mutta siis, sovelsin liikaa :(. päätarkoitus kuitenkin täyttyi - piimää kului!

    VastaaPoista
  4. Merituuli, heh, no hyvä sitten kai :)

    VastaaPoista
  5. Minäkin tein, kätevä resepti kun näitä tarvikkeita on yleensä kaapissa. Korvasin itseltä puuttuvan piimän/jugurtin vain vedellä + soijajauhoilla.

    VastaaPoista
  6. Aino, jes, hyvä tietää että onnistuu myös niin!

    VastaaPoista
  7. näitä rieskoja tarjoiltiin meillä aamiaisella juuri. käytin nesteeksi 2 dl soijamaitoa ja 1 dl kookoskermaa ja lisäksi lisäsin taikinaan vähän vehnäjauhoja, koska jäi muuten löysäksi. mahottoman hyviä! ja nopeita, paistuivat sopivasti sillä aikaa kun keittelin kahvit.

    VastaaPoista
  8. Oijoi, kookos antaa varmaan mahtavan lisäpotkun!

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä. Miksi suolan määrä on ilmoitettu kahdessa erässä tai kuuluisiko toisen suolan tilalla lukea joitakin muuta?

    Tiina

    VastaaPoista
  10. Tiina, oho, hyvä kun huomasit! Ensimmäisen suolan on tarkoitus olla sooda.. korjaan ohjeeseen!
    Toivottavasti kukaan ei ole tehnyt tuplasuolilla :)

    VastaaPoista
  11. Soodaa siis :) Tein ensimmäisen erän ilman soodaa (mutta en tuplamäärällä suolaa ;) ja niistäkin tuli oikein hyviä. Kolme seuraavaa erää olen tehnyt reseptin mukaan ja teen taatusti lisääkin. Oikein maistuvia ja ihanan helppoja tehdä.

    Tiina

    VastaaPoista
  12. Tiina, heh, hyvä tietää että onnistuu ilmankin soodaa. Ja mukava kuulla että maistui!

    VastaaPoista
  13. Itsekin törmäsin tähän reseptiin (johon sinä näköjään jo vähän aikaakin sitten...) ja tein näitä. Tosi maukkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää on itelläkin jäänyt ihan vakkarileipäsiksi kun tekee kotibrunssia. Kivaa vaihtelua perus teeleivälle!

      Poista