Lomapäivät tietävät sitä että on aikaa nauttia pitkistä ihanista aamiaisista. Jos riisipuuro- tai puurokiintiö ylipäätään on täynnä, suosittelen testaamaan näitä rukiisia rieskoja. Helppoja, nopeita ja sopii myös meille kenen vatsa ei oikein tykkää vehnän ja hiivan yhdistelmästä. Resepti on Yhteishyvästä, ohjeen piimän vaihdoin jugurttiin.
Rukiiset rieskat ( 4 kpl)
3 dl soijajugurttia
1/2 dl öljyä
3/4 tl soodaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1/4 dl pellavansiemeniä
o,5 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota kunnes uuni on kuumentunut 225 asteeseen. Muotoile taikinasta neljä kiekkoa leivinpaperin päälle, taputtele hieman jauhoja päälle. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
kiitti reseptistä,tätä voiskin joskus kokeilla!
VastaaPoistaYaelian, juu testaukseen vaan! Vai löytyykö sieltä päin ruisjauhoja? Noh, soveltamismahdolisuuden ovat rajattomat.
VastaaPoistakokeilin tätä heti (koska Jukka oli ostanut juustoa varten jouluksi RASVATONTA piimää joka ei siihen hommaan sovellu. meillä oli siis pari litraa ylimääräistä piimää hukattavaksi). menin epäonnekseni soveltamaan ohjettasi liikaa (raaka-ainepuutteiden vuoksi) ja sain aikaan kaurapuurolta maistuvia rieskoja. mutta siis, sovelsin liikaa :(. päätarkoitus kuitenkin täyttyi - piimää kului!
VastaaPoistaMerituuli, heh, no hyvä sitten kai :)
VastaaPoistaMinäkin tein, kätevä resepti kun näitä tarvikkeita on yleensä kaapissa. Korvasin itseltä puuttuvan piimän/jugurtin vain vedellä + soijajauhoilla.
VastaaPoistaAino, jes, hyvä tietää että onnistuu myös niin!
VastaaPoistanäitä rieskoja tarjoiltiin meillä aamiaisella juuri. käytin nesteeksi 2 dl soijamaitoa ja 1 dl kookoskermaa ja lisäksi lisäsin taikinaan vähän vehnäjauhoja, koska jäi muuten löysäksi. mahottoman hyviä! ja nopeita, paistuivat sopivasti sillä aikaa kun keittelin kahvit.
VastaaPoistaOijoi, kookos antaa varmaan mahtavan lisäpotkun!
VastaaPoistaKiitos reseptistä. Miksi suolan määrä on ilmoitettu kahdessa erässä tai kuuluisiko toisen suolan tilalla lukea joitakin muuta?
VastaaPoistaTiina
Tiina, oho, hyvä kun huomasit! Ensimmäisen suolan on tarkoitus olla sooda.. korjaan ohjeeseen!
VastaaPoistaToivottavasti kukaan ei ole tehnyt tuplasuolilla :)
Soodaa siis :) Tein ensimmäisen erän ilman soodaa (mutta en tuplamäärällä suolaa ;) ja niistäkin tuli oikein hyviä. Kolme seuraavaa erää olen tehnyt reseptin mukaan ja teen taatusti lisääkin. Oikein maistuvia ja ihanan helppoja tehdä.
VastaaPoistaTiina
Tiina, heh, hyvä tietää että onnistuu ilmankin soodaa. Ja mukava kuulla että maistui!
VastaaPoistaItsekin törmäsin tähän reseptiin (johon sinä näköjään jo vähän aikaakin sitten...) ja tein näitä. Tosi maukkaita!
VastaaPoistaJoo, nää on itelläkin jäänyt ihan vakkarileipäsiksi kun tekee kotibrunssia. Kivaa vaihtelua perus teeleivälle!
Poista