keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 2

Alkuun surullisenkuuluisa kertomus joulumarmeladeista. Toissavuonna olin päättänyt että haluan tehdä ruokalahjoja, herkkuja. Ja jotenkin päähäni pinttyi ajatus marmeladeista. Satseja tein lukuisia, reseptiä vaihdoin joka kerta ja ei, eivät ne vaan hyytyneet tarpeeksi. Viimeinen erä, jossa oli varmaan purkillinen agar-agaria, pysyi koossa mutta namut olivat niin kosteita että sokerointi oli ihan mahdotonta. Lopputuloksena oli kymmeniä kertoja sokeroituja kökkäreisiä kammotusmarmeladeja. Lupasin itselleni etten enää koskaan tee ruokalahjoja.

Viime jouluna pysyin lupauksessa, tänä vuonna mietin että jotain voisi kokeilla, mutta jotain takuuvarmaa ja superhelppoa. Kuten mysliä. En kyllä tiedä onko se yhtään jouluista mutta menkööt. Tämän reseptin bongasin Annasta, mysliin olisi tullut ohjeen mukaan kuivattuja karpaloita mutta Punnitse ja Säästä oli saanut juuri satsin ihanan meheviä, isoja, kuivattuja mustikoita joten päädyin niihin.

Mustikka-kookosmysli

4 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
1 dl kookoshiutaleita
4 rkl auringonkukansiemeniä
80g kuivattuja mustikoita

Sekoita kaikki ainekset paitsi mustikat. Leivitä seos leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes mysli saa kauniin paahtuneen rusken värin. Nosta jäähtymään ja lisää lopuksi mustikat mysliin.

Eli hyvin helppoa! Tykkäsin ainakin itse mausta, Ellu saa antaa virallisen tuomion sillä myslipurkki meni siihen suuntaan Herkun ja Koukun pikkujoulujen lahjojenjaossa. Ja vielä yksi superhelppo, herkullinen ruokalahjavinkki, käykää kurkkaamassa se Sillä Sipuli -blogista, idea on mainio!

2 kommenttia:

  1. lopullinen tuomio: hyvää on! varsinkin nuo mustikat on mahottoman meheviä ja makeita!

    VastaaPoista
  2. Ruokalahjat on kyllä hyviä, ja mysli on yksi erityisen hyvä (ja helppo). Sitähän voi myös varioida monin tavoin, tässä Handepanden esimerkki.

    VastaaPoista