lauantai 13. marraskuuta 2010

Keksilauantai

IMG_2132 

Keksilauantai. Olen keksinyt sen itse. Se on niinkuin vuotuinen lempipäiväni lankalauantai, mutta silloin tehdään keksejä. Keksilauantaissa on kuitenkin se hyvä puoli, että koska se on epävirallinen juhlapyhä, sitä voi viettää koska vain. (Huom! Myös keskiviikosta voi helposti tehdä keksiviikon.)

Tämän keksilauantain keksiohje on muokattu Pioneer Womanilta. Täydellisen koostumuksen eli kovan kuoren ja pehmeänsitkeän sisälmyksen aikaansaamiseksi keksit on pakastettu ennen paistamista, kikka jonka olen oppinut jostakin internetistä. Toimii aina.

Siirappikeksit (n. 10 isoa keksiä)

2 dl sokeria (toim. huom. vähemmänkin riittäisi)
100 g voita
0.5 dl tummaa siirappia
1 kananmuna
3 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl manteleita murskattuna
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1 inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa

Murusta sekaisin sokeri ja voi, lisää kananmuna ja siirappi ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään ja muotoile noin tunnin päästä sentin paksuisiksi isoiksi kekseiksi. Laita keksit vielä pakastimeen puoleksi tunniksi. Paista vajaassa 200 asteessa 15 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

IMG_2136

7 kommenttia:

  1. Tikku- eli pöperöpäivän jälkeen koittaa luonnollisesti keksipäivä! Tästä postauksesta tulin tosi hyvälle mielelle! (Ja taidan sulattaa pakastimesta vielä yhden pullan.)

    VastaaPoista
  2. Pakastepullat on parhaita jäisinä! (Tiedän että tämä on vähän outo makumieltymys.)

    VastaaPoista
  3. Hihii, hymy levisi kasvoille täälläkin. Ja mieletön tuo pakastuskikka, enpä ole moisesta kuullut! Ja hei, mäkin tykkään jyrsiä jäistä pullaa! How weird is that.

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat tässä postauksessa! Mahtavia värejä :)

    Ja kiitos pakastusvinkistä!

    VastaaPoista
  5. Värit huomattiin täällä myös! Ja mietin, että missä sulla on kotona sinistä. Kynsilakka sopii, mutta enpä olisi arvannut, että pakastimeen laitetaan taikinaa. Paitsi pidetäänhän piparitaikinaakin(nam) kylmässä.

    VastaaPoista
  6. kiitos anna ja pau! sinistä on kotona pöydälle pyörimään jääneen valokuvakansion kansissa, kansio sai toimia kuvaustaustana kun meinas muuten tulla niin valjua jälkeä.

    pakastuskikka on lyömätön. jamie sanoo lisäksi että keksitaikinaa voi pakastaa muutenkin, vastaisen varalle, ja paistaa sitten kun vieraita on tulossa. veikkaan että itselläni ei säilyisi vieraiden tuloon asti, mutta noin niinkuin teoriassa tämäkin on aika toimiva kikka.

    VastaaPoista
  7. Mmm, hyvältä kuulostava resepti ja mainio bloggaus! Tästä lähin keksitaikina siis pakastimen kautta, aavot.

    VastaaPoista