perjantai 15. huhtikuuta 2011

Tuore sienisalaatti


Paketillinen herkkusieniä jääkaapissa, whattuduu, whattuduu? Pieni guuglaus, päätyminen Voisilmäpeliä-blogiin ja sieltä se vastaus sitten tuli. Vähän mietin että mitenköhän tuosta kanelitangosta irtoaa makua kun nestettä on niin vähän mutta irtosi just sopivasti. Ja joo, tykkäsin! Teki mieli täyttää tällä jotain. Muutakin kuin suu.


Tuore sienisalaatti (n. 4 annosta)

400 g tuoreita herkku- tai siitakesieniä
2 valkosipulinkynttä
3 salottisipulia (käytin punasipulia kun nökötti hyllyllä)
pätkä tuoretta inkivääriä
0,5 ruukkua persiljaa (mulla oli kuivattua, tuore on kyllä aina parempi)
1 kanelitanko
0,5 rkl hunajaa (jos teet vegaanista niin ripaus sokeria)
1,5 tl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori sipulit ja inkivääri. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri, leikkaa salottisipulit pieniksi kuutioiksi. Silppua persilja ja katko kanelitanko muutamaan osaan (onnistuu ihan veitsellä, jos isket sitä pituussuunnassa). Puhdista tarvittaessa sienet ja kuutoi ne. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna salaatin maustua jääkaapissa kannellisessa kulhossa vähintään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja: