lauantai 9. huhtikuuta 2011

Keltaista

Muhun on iskenyt keltaisen himo. Sitä sais olla kaikkialla, useammassa sävyssäkin. Mieluisin taitaa kuitenkin olla sellainen sinapinkeltainen tai lämmin keltainen - hieman oranssiin taittava. Mietin pitkään, mistä olen saanut yhtäkkiä keltaisuuspuuskan, mutta sitten tajusin: sitä on nyt ihan kaikkialla! Sisustus- ja muissa lehdissä, vaatteissa, blogeissa jne. En siis olekaan ollut kovin omaperäinen, vaan mennyt virran mukana. Mutta ei se mitään.

Löysin Hakaniemen Kauppahallin Vihreästä Vyyhdistä ihanaa okrankeltaista lankaa ja tikkusin niistä putkilot, joita rannekkeiksikin voidaan kutsua. Kahdesta kerästä tuli itse asiassa kahdet: peukalolliset eli kämmekkeet löysivät kodin ystävän käsistä, ilman peukaloa olevat putkilot lämmittävät omia ranteita.
Olen tehnyt näitä toki ennenkin, mutta täytyy sanoa, että langalla todella on väliä! Aiemmin olen tehnyt tällaisia joistain vanhoista jämäseiskaveikoista, ja voi sitä kutinaa ranteissa, arrrrgh. Mutta nyt ei kutita, vaan mukavasti lämmittää, mutta ei silti yhtään hiosta. Voisin nukkua nämä kädessä! Lanka on nimeltään Linie 110 Timona, ja siinä on 60% merinovillaa ja 40% polyakryylia.

Puikoilla oli aluksi 40 silmukkaa ja siitä sitten kaventelin 36 silmukkaan matkan varrella. Otin puikkosuositusta hieman kapeammat puikot, nro kolmoset.

Muutakin keltaista talosta löytyy.


Olen tapojeni vastaisesti saanut pidettyä tulppaanit hengissä jo useita päiviä. Vain vähän vettä, haaleaa sellaista, eikä kukkia suoraan paisteeseen. Toimii! Ehkä tilannetta helpottaa myös se, että tulppaaneja himoitsevat kissat ovat lomailemassa maaseudulla.

Kuun vaihteessa on edessä muutto uuteen kotiin. Siellä eteisen seinä kaipaisi uutta väriä. Keltainen voisi olla aika varteenotettava värivaihtoehto!

10 kommenttia:

 1. Ai sinulla on keltainen...minulla taas haalean turkoosi...Lähes valkoisessa sisustuksessa vaalean turkoosi vanha ja kulunut penkki tai kaappi yksityiskohtana, ihana! Mutta kauniit on ranteenlämmittimet. Ja kaunishan tuo värikin on. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. mää kans janosin keltasta sillon ku viimeksi muutettiin: eteisen seinään tuli keltanen tapetti, makuuhuoneessa on keltavalkoset verhot ja sohvalla keltaset tyynyt. verhoja ja tyynyjä oon välillä vaihellu, mutta nyt keväällä kaivoin keltaset taas esiin. se on kyllä hyvä väri! vaatteisiin asti ei tosin vielä oo mulla hiipiny. vaikka mätsäishän keltanen aika kivasti kaiken sen mustan kanssa...

  rannekkeet on kivat!

  VastaaPoista
 3. Sievät rannekkeet! Tuollainen oranssiin taittava keltainen (okrako se on?) on aina ollut yksi mun lempiväreistä. Se on vaan niin lämmin ja nätti!

  VastaaPoista
 4. Nyt on pakko kysyä, että tiiätkö miten Merinovillaa tehdään? Itse en henk.koht. kannata kyseistä toimintaa!

  VastaaPoista
 5. Anonyymille tiedoksi: merinolampaita kasvatetaan sekä mulesing-menetelmällä että ilman. Tiedostava kuluttaja pyrkii tietysti varmistamaan, että lanka on non-mulesing.

  Tunnistan muuten tuon "voisin nukkua nämä ranteissa" -fiiliksen. Tein jo hyvän aikaa sitten itselleni pitsiset ranteenlämmittimet Jitterbugista, ja voi taivas että ne ovat ihanat! Lähes jatkuvasti käsissä, sopivat ihan mihin ja milloin tahansa, ja tuntuvat ihan huippuhyviltä. Ei uskoisi 100% villalangaksi.

  VastaaPoista
 6. Kodinhenki: Haalea turkoosi kuulostaa kivalle myös! Itsenikin tämä keltaisen himo hieman yllätti - katsotaan, kuinka kauan innostus kestää!

  Ellu: No teiltäköhän mä oonkin alitajuisesti saanut inspiraatiota sitten? Mutta hyvä väri on, ja välillä on hyvä just vaihdella, ettei ala kyllästyttää. Vaatekaappiin en keltaista taida hankkia, kun se ei näytä kovin hyvältä tällaisen kalpeaakin kalpeamman "en rusketu koskaan" -ihon vierellä. Mutta onneksi voi sisustaa! Ja asustaa.

  Maija: Okrankeltainen, lämmin keltainen, sinapinkeltainen - mitä näitä nyt on. Mutta kumminkin tuollainen sävy joo!

  Anonyymi: Tiedän kyllä kamalasta mulesingista, katsoin sen dokumentin pari vuotta sitten. Onneksi eettistäkin merinovillaa on olemassa. Jonkinlaista listaa löytyy esim. täältä:

  http://villavoimala.blogspot.com/2008/03/eettiset-merinovillat.html

  Linien lankaa ei valitettavasti ainakaan tuosta listasta löydy, eikä tietoa pikaisesti googlettamallakaan. Kiitos muistutuksesta, pitääkin olla tarkkana näiden hommien kanssa, eikä vaan huumaantua jostain väristä!

  VastaaPoista
 7. Fanny ehditkin tuossa jo anonyymille vastaamaan. Mun täytynee yrittää selvittää tuota Linien lankaa ja sen merinovillan valmistustapaa. Ja ainakin ensi kerralla varmistua ennen ostamista!

  Voi se Jitterbug onkin tosi ihanaa lankaa! Ja siinäkin on ihan mahtava se yksi keltaisen sävy.

  VastaaPoista
 8. Meidänkin kissa rakastaa tulppaaneja, yleensä tulppaaneille tuhoisin seurauksin. Mikähän niissä katteja viehättää? :)

  VastaaPoista
 9. Tulppaanit saa muuten pysymään kaikkein pisimpään hengissä, kun maljakkoon lisää jääpaloja.

  VastaaPoista
 10. Statisti: no niinpä! Meillä kissat hyppää vaikka pari metriä korkean kirjahyllyn päälle niitä syömään, ei auta edes kukkien nostaminen korkealle. Ei tulis ekana mieleen, että kissanherkkua olisivat.

  Elina: oho, aika rajua!

  VastaaPoista