Kukkakaalicouscous (2 annosta)
1 keskikokoinen kukkakaali
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl voita (käytin pelkästään öljyä)
suolaa
mustapippuria
(ja persiljaa lisäsin myös)
Leikkaa kukkakaalista varret pois niin huolellisesti kuin mahdollista. Leikkaa pieniksi palasiksi ja laita tehosekoittimeen. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes kukkakaali on hienontunut suunnilleen couscous-jyvien kokoisiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Kuullota sipuleita muutama minuutti kunnes ne kuultavat läpi. Lisää kukkakaali ja hämmentele n. 5-10 minuuttia, kunnes kukkakaali hieman pehmenee. Mausta ja tarjoile perinteisen couscousin tapaan kastikkeen kanssa, lisukkeena tai käytä salaatteihin.
Itse tein salaatin jääkaapin löytöjen pohjalta, jäävuorisalaattia, porkkanaa ja oliiveja. Savutofu tai feta olisi sopinut mainiosti mukaan. Kastikkeena oli kurpitsansiemenöljyä, ah!
Tämä tosiaan on loistava keksintö! Minä kokkasin tätä ensimmäisen kerran Siskot kokkaa-blogin ohjeella (linkki alla) ja mahtavan herkullista oli sekin!
VastaaPoistahttp://siskotkokkaa.blogspot.com/2010/07/itamaisesti-maustettu-aprikoosinen.html
Mekin tehtiin tätä eilen :P
VastaaPoistaMulla on ollut tuosta raakaversio blogissa kauan sitten ja raakanakin tuo on mielettömän hyvää:)
VastaaPoistaLiisa, oi miten mulla olikin tuo siskojen resepti mennyt ohi, vaikuttaa todella hyvältä, tuota seuraavaksi!
VastaaPoistaKermaperse, heh samoilla linjoilla siis :) Kaalit murusiksi, nam!
Yaelian, niin joo täähän toimisi tietty raakanakin! Kiitos vinkistä!
VastaaPoistahaa, tätä täytyykin yrittää syöttää yhelle ei-niin-kukkakaalifanille. mun on ikuisuus pitäny tehä myös raakasushia, jossa tää kukkakaalimuru toimii niinku riisinä. mutta ku en ikinä saa aikaseksi niin tee jytis sää ja kerro, oliko hyvää!
VastaaPoistaJoo, mä käännytin kukkakaali-vihaajana ennen tunnetun "appiukkoni" tällä tavalla laittaa kukkakaalia kertaheitolla kukkakaalifaniksi :) Ihan älyttömän toimiva tapa syödä kukkakaalinsa. :) Tulee niitä vihanneksiakin syötyä enemmän kuin vahingossa!
VastaaPoistaEllu, hahaa, toiveesi on kuultu. Ja Nelle, mahtavaa! Huijausruoat on kyllä huippuja.
VastaaPoistaMaukkaalta vaikuttaa! Tää ei tosin ehkä sovellu meidän talouden huijausruuaksi, koska eräs ei täällä tykkää couscousista EIKÄ kukkakaalista. No syön sit ite.
VastaaPoistaNiin herkullisen näköistä... että tekisi mieleni maistaa.
VastaaPoistaEikä :D Tulin katsomaan kommentit uudestaan ja juuri ennen sitä sanoin Apukokille, että vois joskus tehdä tästä sushiriisiä :D En ookkaan koskaan mitään merilevärullia kokeillut, niin joku päivä pitää kyllä testata. Tuun sitten täältä katsomaan vinkkiä! :)
VastaaPoistaHei, oletko löytänyt kurpitsansiemenöljyä Suomesta jostakin? Olen itse "Kürbiskernölin" suuri ystävä ja vielä on vähän matkoilta tuotua öljyä jäljellä, mutta mietin jo mitä teen pullon loputtua :)
VastaaPoistaterv. blogianne suht säännöllisesti lueskeleva anonyymi
Hertta, toi onkin vähän haastavampi tilanne. Mut saapahan ite enemmän!
VastaaPoistaTupu, testiin vaan. Ja Kermaperse, telepatia vaan jatkuu!! Joo, laitetaan työn alle.
Ja tervehdys myös suht säännölliselle anonyymille vierailijalle! Mäkin sain ensimmäisen kosketuksen kurpitsansiemenöljyyn tuliaisen muodossa maailmalta mutta ilokseni huomasin että jopa isot S-marketit myyvät sitä nykyään! Ja Stockan Herkusta löytyy kanssa. Se on kyllä mahtavaa tavaraa!
Ja vinkki joka on ollut tässä blogissa ennenkin, jos et ole vielä testannut niin koita vaniljajäätelön kanssa, nam!
Ai vitsit, vaikuttaa totta tosiaan täydelliseltä couscous-huijaukselta! Ainakin ulkonäkönsä puolesta menisi minuun ihan täydestä. Kokeiluun :)
VastaaPoistaSanna, joo huijarihommiin vaan!
VastaaPoista