tiistai 26. huhtikuuta 2011

Köps pöps.

Terveisiä Tanskanmaalta! Tapahtui seuraavaa:

Matka oli huolellisesti valmisteltu. Kuka mää oon? Missä mää oon? Miten täältä pääsee paikkoihin? Mihin paikkoihin? Mitä rahoja täällä käytetään? Paljonko tää leikkiraha on oikeassa rahassa?

IMG_6672

Hotellia vastapäätähän on kivan näköinen paikka. Kalaset. Taidan mennä sinne vegaaniburgerille (aka falafelia ja salaattia leivän välissä). Täällähän onkin aika hip ja cool meininki, onpa jännittävää, taidan tärähdyttää kuvankin samantien.

IMG_6748

Viikonloppunahan onkin kaikki paikat kiinni. No damn. Mennään siis Roskildeen katsomaan kirkkoa ja viikinkilaivoja. Hienoja olivat. Aurinko alkoi tällä välin paistaa, ja tanskalaiset siirtyivät suitsait ulkoterasseille värjöttelemään. Sielläkin tarjottiin lounaaksi leipäsiä täytteellä. Itse asiassa en koko reissulla juuri muuta syönytkään. Smørrebrødien maassa maan tavalla.

IMG_6831

Illalla kuulin vaalitulokset. Oli taas mentävä käymään Kalasetissa vahvistamassa hermoja.

Haluan tämän baarin Helsinkiin.

IMG_6854

Kööpenhaminassa alkoi olla päiväsaikaan jo melkoisen lämmintä.

IMG_6881

Taidanpa siis lähteä piitsille tunnin junamatkan päähän Tisvildelejeen (kunhan pääsen ensin yhteisymmärrykseen lipunmyyjän kanssa siitä, miten paikkakunnan nimi lausutaan). Täällä oli ehkä reissun paras ruokahetki, vaikka paikallisen suurpakkauksiin keskittyneen Netto-ruokakaupan eväsvalikoima olikin hieman rajallinen, ja tarjoilija vielä tipautti tuorejuuston ensitöikseen rantahietikolle. Mutta hyvältä maistui hiekkainenkin eväspala, kun aurinko paistoi makoisasti ja rantahietikko jatkui silmänkantamattomiin.

IMG_7057

Ruokailun jälkeen kelpasi käyskennellä rantahietikolla ja heinädyyneillä auringonlaskuun asti.

IMG_7062

Nyyh, viimeinen lounasleipä. Aina täynnä olevassa Dalle Vallessa Fiolstraedella, lankakauppojen luvatulla kadulla (tai oli niitä ainakin kaksi). Suosikkikauppani oli Uldstedet, ihania Marianne Isagerin neulelankoja. Mukaan tarttui pari kerää, niistä ehkä lisää myöhemmin.

IMG_7095

Heippa, lämmin ja mukava Tanskanmaa! Nähdäänhän taas kohta!

8 kommenttia:

 1. Ihana Tanska! Viime vierailusta on aikaa jo 9 vuotta mutta lampimat muistot viela tuoreena mielessa. Ihana paikka kylla ja Kopiksella takuuvarma paikka sydamessani. Takaisin taytyy paasta! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana juttu, hihihii :D

  Mulla taitaa Köpsis-reissusta olla jo parikymmentä vuotta enkä siis muista siitä tuon taivaallista. Nyt alkoi kyllä taas tuntua siltä, että voisi siellä aikuisiälläkin pyörähtää.

  VastaaPoista
 3. Köpis on nii-in ihana kaupunki - ja ne pikku kuppilat ja kahvilat.. Näytti olleen hyvä reissu!

  VastaaPoista
 4. Oo, ihania leipäsiä! Onko noi rantaherkut pannukakkuja? Mä olen päässyt tutustumaan Köpikseen vaan paukkupakkasilla, jotenkin tää vaikuttaa houkuttelevammalta, ah.

  VastaaPoista
 5. Kyllä Elli ja Tiia suosittelen kesäretkeä Tanskaan, Ruotsista kun pääsee niin maan kätevästi junallakin ettei mitään rajaa.

  Jytis, pannukakkuja ovat. Eineksiä, mutta hyviä.

  VastaaPoista
 6. Kesäretki Tanskaan, siinäpä vasta oliskin! Köpis on ihana. Ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -sanonta on ihan höhlä, ainakin mitä matkustamiseen tulee!

  VastaaPoista
 7. Kiitos näistä vinkeistä! Ei mitään ihania keittiötarvike-/luomukauppoja sattunut matkan varrelle?

  Me paukataan koko perhe Tanskaan kesällä. Eka yö ollaan Köpiksessä. Halutaan näyttää lapsille Tivoli, jossa on oltu romskusti kaksin sekä kesällä että joulun alla <3. Ja legoland. Ja paljon sellaista mitä ei olla itsekään nähty :).

  VastaaPoista
 8. Merituuli, ei osunut mitään spesiaalikauppoja, muutenkin shoppasin aika vähän. Designkauppojahan on toki kovasti ja niissä on myös keittiötarvikkeitä paljolti. Hauskaa matkaa teille, kuulostaa kivalta! Tuo Tisvildeleje oli muuten erityisen lapsiystävällinen ranta, jos sellaista aktiviteettia ehtii alkaa kaipaamaan.

  VastaaPoista