sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mainiot porkkanapihvit



Kasvispihvien kanssa aina jotenkin jännittää, pysyykö ne kasassa ja maistuuko miltään. No nää pysyi ja maistui! Ohje on mukailtu Kodin Kuvalehden reseptistä mutta äidin rosmariinipuskalla oli iso rooli tässä. Ja creme fraichella. Rakenne oli kuohkea ja lopputulos hyvin maukas. Ensi kerralla laitan burgerisämpylät ympärille.


Rosmariiniset porkkanapihvit

4-5 porkkanaa
1 prk kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5-1 dl (para) pähkinöitä
loraus sitruunamehua
kourallinen tuoretta rosmariinia ja ruohosipulia
100g creme fraichea
2 kananmunaa
yrttisuolaa
oliiviöljyä
(hieman jauhoja, esim. manteli)


Laita huuhdellut kikherneet, sipulit, pähkinät, sitruunamehu, loraus oliiviöljyä ja tuoreet yrtit tehosekoittimeen. Jauha massaksi. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raaste, munat ja creme fraiche massaan. Sekoita ja lisää halutessasi suolaa sekä hieman jauhoja jos taikina tuntuu tosi löysältä (saa olla löysähköä).


Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperille. Voit toki paistaa myös pannulla mutta helpommalla pääsee uunin kanssa. Paista pihvejä 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15-20 minuuttia. Jos ei ole kiertoilmaa niin asteita hieman lisää. Tarjoile kermaviili-/creme fraichepohjaisen kastikkeen kanssa.


6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta.

    Kuulostavat ja näyttävät hyviltä, kokeilen.

    VastaaPoista
  2. Ilona, toivottavasti maistuu! Äiti muuten tuumasi että rosmariinia olisi saanut olla vielä enemmänkin eli kannattaa maistella taikinaa ja lisäillä yrttejä reilulla kädellä.

    VastaaPoista
  3. Testasin pihvit tänään.

    Laitoin itse cashew-pähkinöitä, kun niitä sattui olemaan ja yrtteinä käytin rosmariinia ja persiljaa, kun niitäkin sattui olemaan. (Teen aika usein ruokaa siitä, mitä kotona sattuu olemaan.)

    Tuli kyllä hyviä. :)

    VastaaPoista
  4. Ilona, kiva kuulla! Ja juu, uskoisin että nää taipuu varsin hyvin kaikenlaisiin pähkinä- ja yrttisovelluksiin.

    VastaaPoista
  5. Joo, hyviä! Mä sävelsin niin, että korvasin pähkinät pinjansiemenillä ja mausteiksi heitin rosmariinia+timjamia kuivattuna. Creme fraiche korvattu turkkilaisella jugurtilla. T: toinen, joka kokkaa niistä, mitä kotona on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Pitääpä taas itsekkin tehdä näitä. Turkkilainen jugurtti on kyllä kätevää kamaa, sujahtaa hyvin niin ruoanlaitton kuin leivontaan.

      Poista