tiistai 22. toukokuuta 2012

Fenkolisipsejä, lanttusipsejä!


Otsikko olisi voinut myös olla "juuressipsejä", mutta opin juuri että fenkoli on sarjakukkaiskasveihin kuuluva viljelykasvi. Kiitos Wikipedia. Mutta siis fenkolista kaikki sai alkunsa, kun päädyin Tastespottingin kautta tällaiseen e is for eat -blogiin, josta sipsiohje on bongattu.  Lantut tulivat mukaan ihan vaan siksi että lanttiksetkin ovat niin hyviä.


Rapeutta olisi saanut olla enemmänkin, mutta maku oli kohdillaan. (Vakuudeksi kerrottakoon että avopuoliso totesi: "herrajumala kun on hyviä"). Tähän vielä lasi kylmää Rieslingiä viereen niin ah.


Fenkolisipsit (pieni annos)

1 fenkoli (tai lanttu tai molemmat)
1-2 tl oliiviöljyä
1-2 tl parmesanjuustoa
suolaa
paprikaa / chilimaustetta
(sitruunamehua, unohdin tän)


Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Suikaloi pesty, halkaistu fenkoli mahdollisimman ohueksi, kuorittu lanttu myös. Kuivaa mikäli lastut ovat kosteita, levitä isolle lautaselle ja sekoittele oliiviöljyn sekä parmesanin kanssa. Siirrä lastut pellille ja ripottele päälle suolaa ja paprika/chilimaustetta (sekä pikku rutistukset sitruunan mehua). Alkuperäisessä ohjeessa sipsejä paahdetaan 45 min, mulla riitti kyllä puoli tuntia.



10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. JOO! Ja yllättävän pieni öljymäärä riittää, epäilen että mulla sen takia ei tullut niin rapeita että öljyä oli vähän liikaa. Mutta jooo!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oli kyl! Vielä vähän jäi harmittamaan tosiaan se, ettei ihan rouskuvan rapeita mutta ei siinä kyllä montaa minuuttia mennyt kun nää olivat hävinneet lautaselta..

      Poista
  3. Oo, fenkoli on ihan parasta ja näin varmasti vielä parempaa, kokeiluun menee! Tosi stylet kuvat hei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mulla on yksi vähän samanhenkinen salaattihomma to do-listassa johon paahdetaan fenkolia, palaan siihen heti kun saan aikaan. Haistan tämän köökin kesätrendin syntyneen.

      Poista
  4. Vaikuttaa erittäin hyvältä! Pakko testata itsekin pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipseissä on vähän sama kuin pizzassa ja burgereissa, ei voi mennä kovin pahasti vikaan :)

      Poista
  5. fenkoli ei oo mikään mun suosikki, mutta veikkaan, että tässä muodossa maistuisi vallan hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tietkö sama, mutta tää jotenkin sai sen aikaan että aion antaa fenkolille uuden mahdollisuuden. Ja ostaa toisenkin mokoman.

      Poista