Italialainen pastavuoka
300 g pennepastaa
150 g pakasteherneitä
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl balsamicoa
2 tlk kuorittuja tomaatteja (tomaattimurskakin käy)
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl sokeria
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
Cashewpähkinäricotta:
100 g cashewpähkinöitä
1 pkt (270 g) kiinteää, maustamatonta tofua murennettuna
2 rkl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
2 pientä valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl suolaa
1 dl kaurakermaa tai soijajuustoa
tuoretta basilikaa koristeluun
1. Valmista ensin tomaattikastike:
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliviiöljyssä kattilassa muutama minuutti. Sekoita sipulien joukkoon balsamico. Lisää kuoritut tomaatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Keittämisen puolivälissä mausta kastike tomaattipyreellä, sokerilla, basilikalla suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa hiukan vettä.
2. Keitä pasta, mutta jätä se hieman raa’aksi.
3. Valmista cashewpähkinäricotta soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi ja sekoita se keitetyn pastan joukkoon.
4. Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, pastaa ja herneitä. Kaada viimeiseksi päälle loput tomaattikastikkeet, noin puoli purkkia kaurakermaa ja raasta päälle halutessasi hiukan soijajuustoa (Cheezly mozzarella). Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, tai kunnes kaurakerma näyttää hiukan hyytyneeltä tai soijajuusto on kunnolla sulanut. Silppua päälle reilusti tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Kokeiltavahan se on tätäkin, juu. Lupaavalta ja juuri sopivalta talvipäivän viikonloppuruualta vaikuttaa.
VastaaPoistaJa siellä se Pehtoorikin näyttäytyy, tahtookans!
Aaah, kuulostaa kyllä hyvältä. Ja näyttää! Just tällasia vuoka- ja pataruokareseptejä mä oonkin kaipaillu. Lisää näitä!
VastaaPoistaLurps! uuniruuat rokkaa.
VastaaPoistaja kaunis pehtoori <3 meillä on turkoosina.. täytyy kuvata hänet tässä joku päivä.
Todistettavasti voin kertoa, että viikonloppuversio oli todella herkkua! Sitä ei vaan voinu olla napsimatta vielä vähän lisää...:)
VastaaPoista