sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Kikherne-kukkakaalicurry

Kikherneitä teki jostain syystä mieli ja jääkaapissa oli kukkakaali joten päätin yhdistää nämä ja sovelsin Painonvartijoiden (joo-o) Kokkaa, syö ja nauti kirjan kukkakaali-perunacurry ohjetta ja oikein mukavan lempeä curry tulikin!


Kikherne-kukkakaalicurry
tilkka oliiviöljyä
1 sipuli
1 prk kikherneitä
1 pieni kukkakaali (n 200g)
3 tomaattia
2 rkl tomaattisosetta/pyrettä/paseerattua
1 1/2 dl maitoa (mulla oli rasvatonta mutta sopii myös rasvallinen, kookos, soija tai kaura, mitä kaapista löytyy)
1/2 dl vettä
1 rkl mietoa currytahnaa
suolaa, pippuria, chilijauhetta
tuoretta korianteria tai persilijaa

Kuumennetaan öljy pannussa ja lisätään pilkottu sipuli sekä currytahna ja kuullotellaan pari minuuttia. Sitten joukkoon pilkottu kukkakaali ja kikherneet sekä tomaattisose ja vähän chilijauhetta. Lopuksi joukkoon pilkotut tomaatit (saa olla ihan reiluja paloja) sekä maito ja vesi. Maustetaan vielä suolalla ja pippurilla.
Sitten kuumennetaan kiehtuvaksi ja annetaan hautua kannen alla 10 minuuttia. Mulla tosin hautui yli puoli tuntia kun vähän unohdin padan. Ja sitten vielä ilman kantta sellaiset 5 minuuttia niin nestettä vähän haihtuu. Lopuksi tuoretta yrttiä päälle!

1 kommentti:

  1. Mulla on juuri muhimassa kukkakaalicurry a la Papu, porkkana ja hillopulla (se uusi lempparikirja).

    Kerron sitten, et miltä se maistui!

    VastaaPoista