Asuintoveri sai joululahjaksi Joka tyypin ruokakirjan. Aluksi katselin että aika tällainen aloittelevan kokkaajan perusteos mutta tarkempi tutustuminen osoitti että sieltä löytyy myös varsin mielenkiintoisia reseptejä. Kuten tämä halloumi-tomaattikastike joka oli oikein maistuvaa! Kuvassa se lepäilee perunamuusin päällä, kuskus, riisi tai ohra olisi myös oiva lisäke.
Halloumi-tomaattikastike
2rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
2 sipulia
1 keltainen paprika
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 pkt halloumi-juustoa
1 ruukku tuoretta korianteria (ei ollut niin laitoin basilikaa)
vajaa 1 tl sokeria, suolaa ja pippuria
(Mausteeksi olisi tullut myös yksi tuore chili, 1 tl minttua ja 1 tl jeeraa. Ei löytynyt oikeen mitään niin laitoin 2 tl garam masalaa ja chilirouhetta)
Ensin suikaloidaan porkkanat ja freesataan niitä hetki öljyssä pannulla. Lisätään sipuli- ja paprikapalat ja mausteet. Sitten perään tomaattimurska ja -pyree sekä sokeri ja pippuri. Annetaan muhia ainakin puoli tuntia, maku on kuulemma sitä parempi mitä kauemmin jaksaa hauduttaa.
Sitten lisätään joukkoon kuutioitu halloumi ja puolet korianteri/basilikasilpusta. Annetaan muhia vielä 10 minuuttia jotta juusto lämpenee kunnolla. Lisätään tarvittaessa suolaa ja loput yrttisilpusta päälle lopuksi.
Kiitos paljon ohjeesta! Nyt ei tarvikaan enää miettiä, mitä tekee mieli syödä loppuviikosta, kun kattilallinen linssikeittoa on tuhottu...:P
VastaaPoistaJoo tää kuulostaa tosi hyvältä, menee testaukseen!
VastaaPoistaSamma här! Olispa vaan jo viikonloppu, niin ehtis laittaa ruokaa.
VastaaPoistaVihdoinkin sain testattua tätä: huippuhyvää!
VastaaPoistaEikö ookki! Tokalla kerralla laitoin korianteria kuten ohjeessa olikin ja oli vielä parempaa. Tää on kyllä jäänyt mun yhdeksi suosikiksi!
VastaaPoista