maanantai 19. tammikuuta 2009

Halloumi-tomaattikastike

Asuintoveri sai joululahjaksi Joka tyypin ruokakirjan. Aluksi katselin että aika tällainen aloittelevan kokkaajan perusteos mutta tarkempi tutustuminen osoitti että sieltä löytyy myös varsin mielenkiintoisia reseptejä. Kuten tämä halloumi-tomaattikastike joka oli oikein maistuvaa! Kuvassa se lepäilee perunamuusin päällä, kuskus, riisi tai ohra olisi myös oiva lisäke.

Halloumi-tomaattikastike

2rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
2 sipulia
1 keltainen paprika
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 pkt halloumi-juustoa
1 ruukku tuoretta korianteria (ei ollut niin laitoin basilikaa)
vajaa 1 tl sokeria, suolaa ja pippuria

(Mausteeksi olisi tullut myös yksi tuore chili, 1 tl minttua ja 1 tl jeeraa. Ei löytynyt oikeen mitään niin laitoin 2 tl garam masalaa ja chilirouhetta)

Ensin suikaloidaan porkkanat ja freesataan niitä hetki öljyssä pannulla. Lisätään sipuli- ja paprikapalat ja mausteet. Sitten perään tomaattimurska ja -pyree sekä sokeri ja pippuri. Annetaan muhia ainakin puoli tuntia, maku on kuulemma sitä parempi mitä kauemmin jaksaa hauduttaa.
Sitten lisätään joukkoon kuutioitu halloumi ja puolet korianteri/basilikasilpusta. Annetaan muhia vielä 10 minuuttia jotta juusto lämpenee kunnolla. Lisätään tarvittaessa suolaa ja loput yrttisilpusta päälle lopuksi.

5 kommenttia:

  1. Kiitos paljon ohjeesta! Nyt ei tarvikaan enää miettiä, mitä tekee mieli syödä loppuviikosta, kun kattilallinen linssikeittoa on tuhottu...:P

    VastaaPoista
  2. Joo tää kuulostaa tosi hyvältä, menee testaukseen!

    VastaaPoista
  3. Samma här! Olispa vaan jo viikonloppu, niin ehtis laittaa ruokaa.

    VastaaPoista
  4. Vihdoinkin sain testattua tätä: huippuhyvää!

    VastaaPoista
  5. Eikö ookki! Tokalla kerralla laitoin korianteria kuten ohjeessa olikin ja oli vielä parempaa. Tää on kyllä jäänyt mun yhdeksi suosikiksi!

    VastaaPoista