tiistai 27. tammikuuta 2009

Pinaatti-raejuustolasagne

Lasagnaa! Ah, sitä piti saada ja suht vaivattomasti. Muistelin että tällaista Pirkan reseptiä on käytetty ennenkin ja siis helpolla tuli. Ja hyvää. Ainoa muutos minkä voisi tehdä on lisätä tomaattimurskan määrää (tai pilkkoa vaikka yhden paprikan) ja vähentää vastaavasti maitoa tomaattikastikkeessa. Sitä tuli vähemmän kuin toista kastiketta ja olisi saanut olla hieman runsaampaa.

Pinaatti-raejuustolasagne

9-12 lasagnelevyä

Tomaattikastike:
1 sipuli
1/2 rkl öljyä
1 tlk maustettua tomaattimurskaa
3 dl maitoa
1 tl hunajaa
(maun mukaan paprika, chili, valkosipuli, yrtti yms -mausteita)

Pinaattitäyte:
2 pss pakastepinaattia
1 dl maitoa
450g raejuustoa
suolaa ja pippuria
päälle juustoraastetta

Ekana pilkotaan sipuli ja kuullotellaan sitä pari minuuttia öljyssä. Sekoitetaan joukkoon tomaattimurska, maito ja hunaja. Jätä hautumaan ja ota vierelle kattila johon kaadat pinaatit ja maidon, anna pinaatin sulaa ja lisää lopuksi raejuustot joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nyt on kastikkeet valmiina, sitten kasataan. Vuokaan alimmaksi tomaattikastiketta, sitten pinaattikastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Jatketaan näin ja päällimmäiseksi kastikekerrokset. Päälle juustoraastetta ja paistetaan 200 asteessa 35 min. Anna vetäytyä vielä 10 min ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Tää on ihan herkkublogi nykyään! Missä on kaikki ompelukset, virkkaamukset ja kutomukset ja askartelumukset?

    Mulla on jotain puikoilla, mutta ei valmista ei.

    Ja lasagnehan on hyvä, ei siinä mitään.

    VastaaPoista
  2. Hehee, nyt ku mä oon tehny itelleni jo lapaset ja villasukat niin en mä oikeen tarvi mitään muuta! Muuta ku herkkuja.
    No okei, ehkä sen teepannun lämmittimen mutta idea siihen ei ole vielä jalostunut. Sitäpä odotellessa.

    VastaaPoista