tiistai 20. tammikuuta 2009

Italialainen pastavuoka

Kahdesti oon nyt kokeillut Chocochili-blogin italialaista pastavuokaa. Viikonloppuversion tein ihan niinku ohjeessa neuvottiin, ja lopputulos oli oikeen maukas. Hieman lisää mausteita olisi voinut olla ja tomaattikastiketta reilummin mehevyyttä lisäämään (tosin mulla saattoi olla pastaakin enemmän kuin ohjeessa, en niin tarkkaan mitannut). Arkiversiossa sitten oikaisin mutkia sen verran, että käytin kaupan valmista pastakastiketta ja jätin (vahingossa) cashew-pähkinät pois. Virhe! Ei ollut maku ensinkään yhtä hyvä. Mutta alkuperäistä reseptiä suosittelen, epäilyttävistä herneistä huolimatta!

Italialainen pastavuoka

300 g pennepastaa
150 g pakasteherneitä

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl balsamicoa
2 tlk kuorittuja tomaatteja (tomaattimurskakin käy)
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl sokeria
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä

Cashewpähkinäricotta:
100 g cashewpähkinöitä
1 pkt (270 g) kiinteää, maustamatonta tofua murennettuna
2 rkl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
2 pientä valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl suolaa

1 dl kaurakermaa tai soijajuustoa
tuoretta basilikaa koristeluun

1. Valmista ensin tomaattikastike:
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliviiöljyssä kattilassa muutama minuutti. Sekoita sipulien joukkoon balsamico. Lisää kuoritut tomaatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Keittämisen puolivälissä mausta kastike tomaattipyreellä, sokerilla, basilikalla suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa hiukan vettä.
2. Keitä pasta, mutta jätä se hieman raa’aksi.
3. Valmista cashewpähkinäricotta soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi ja sekoita se keitetyn pastan joukkoon.
4. Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, pastaa ja herneitä. Kaada viimeiseksi päälle loput tomaattikastikkeet, noin puoli purkkia kaurakermaa ja raasta päälle halutessasi hiukan soijajuustoa (Cheezly mozzarella). Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, tai kunnes kaurakerma näyttää hiukan hyytyneeltä tai soijajuusto on kunnolla sulanut. Silppua päälle reilusti tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Kokeiltavahan se on tätäkin, juu. Lupaavalta ja juuri sopivalta talvipäivän viikonloppuruualta vaikuttaa.

    Ja siellä se Pehtoorikin näyttäytyy, tahtookans!

    VastaaPoista
  2. Aaah, kuulostaa kyllä hyvältä. Ja näyttää! Just tällasia vuoka- ja pataruokareseptejä mä oonkin kaipaillu. Lisää näitä!

    VastaaPoista
  3. Lurps! uuniruuat rokkaa.

    ja kaunis pehtoori <3 meillä on turkoosina.. täytyy kuvata hänet tässä joku päivä.

    VastaaPoista
  4. Todistettavasti voin kertoa, että viikonloppuversio oli todella herkkua! Sitä ei vaan voinu olla napsimatta vielä vähän lisää...:)

    VastaaPoista