tiistai 30. kesäkuuta 2009

Lämmin halloumisalaatti

Mun oli jo monta päivää tehnyt mieli grillata halloumia (jossain ulkona kesälomalaitumella), mutta koska ei ole grilliä, tyydyin paistinpannuun sisätiloissa. Onneksi kyseisen juuston maukkaus ei kärsi vaikka paistopaikka ei täyttäisikään unelmia. Salaatin kanssa tarjolla oli leipää ja levitteenä pestoa, sopi muuten vallan mainiosti halloumin kanssa! Jatkokehitysideana siis, pestoa voisi lisätä myös itse salaattiin.


Lämmin halloumisalaatti (kahdelle nälkäiselle)

1 pkt halloumia
1 ruukku romaine salaattia
1 pieni kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
1 valkosipulinkynsi
ruohosipulia
oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa

Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja lisää silputtu valkosipulin kynsi sekä pestyt, isoiksi paloiksi pilkotut kasvikset. Revi sillä aikaa pesty salaatti lautasten peitoksi. Kuullottele kasviksia pannulla kunnes pehmenevät. Mausta suolalla, lisää ruohosipuli ja asettele lautasille. Pyyhi pannu ja ruskista pilkottu halloumi pannulla. Odota että neste häviää ja juusto saa kunnolla väriä. Lisää juustopalat annoksien päälle ja pirskottele perään balsamicoa. Nautitaan tuoreen leivän kanssa, levitteeksi pestoa.

2 kommenttia:

  1. Halloumisalaatti on kyllä ihan ympärivuotinen herkku meidän keittiössä!

    Juuston paistaminen on vaan aika haastavaa. Mä oon ymmärtänyt, et nopeasti ja mahdollisimman kuumalla olis paras paistaa.

    No, nyt mulle tuli nälkä!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista