maanantai 15. kesäkuuta 2009

Juhlahumua!

Täällä juhlittiin viikonloppuna vanhenemista, hyvien ystävien, musabingon ja toki myös herkkujen parissa. Kaikki reseptit olivat uusia testauksia ja onnistuneita sellaisia, tai ainakin kaikki meni!


Salaatissa oli yksinkertaisesti paria eri salaattia, kirsikkatomaatteja, hunaja- ja cantaloupemelonia sekä paahdettuja siemeniä. Tahnojen seuraksi oli paahdettuja pitaleipäkolmioita joihin ohje löytyi BBC:n uusimmasta Good Food - lehdestä.

Pitacrisps
10-12 pitaleipää
oliiviöljyä
paprikamaustetta /kuminan siemeniä
suolaa

Leikkaa pitaleivät kolmioiksi ja halkaise ne. Voitele öljyllä ja ripottele päälle mausteita. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.


Tahnojen reseptit puolestaan löytyivät netistä, ihanainen paputahnan ohje (hyvää vaihtelua hummukselle!) on Bella Vanilla -blogista ja löytyy täältä. Itämainen oliivi-porkkanadippi oli valkosipulista ja myös herkkua, ohje täältä.

Ei juhlia ilman focacciaa, ainakaan täällä päin. Se on jotenkin niin helppo ja hyvä ja saa kätevästi ison satsin. Tällä kertaa leipä sai päälleen aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikaa. Taikinan teen aina Ruokatorstain hyväksi havaitulla reseptillä.


Tomaattinen focaccia (uunipellillinen)
9-10 dl vehnäjauhoja
4 1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
hippunen suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
10 aurinkokuivattua tomaattia + tomaattien öljyä noin desi
1/2 ruukku basilikaa
1 rkl karkeaa suolaa

Lisää veteen sokeri ja hieman suolaa. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva kolmeen desiin jauhoja ja vatkaa seos lämpimään veteen. Anna seistä lämpimässä paikassa kunnes kuplii. Alusta taikina lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi oliiviöljy jotta taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille, levitä ja anna kohota.
Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja basilika ja yhdistä suolan ja tomaattien öljyn kanssa. Painele kohonneeseen leipään koloja ja levitä mausteseos käsin leivän päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ja toki oli jälkkäriäkin! Halusin juhliin muffinsseja ja koska Ellu on alan mestari, käännyin hänen puoleensa. Ja ui jui, mestari loihti aivan tajuttoman hyvät sitruuna-kookosmuffinssit!! Ellu saa kertoa tarkemmin mitä ne pitivät sisällään, aaah.

4 kommenttia:

  1. nää oli kyllä niin mahtixet tarjoilut että huh, kiitos emännälle! erityisesti tuo porkkanaoliivilevite oli mainio uutuusherkku, sitä täytyy tehä pikimmin lissää.

    täytyiskö se noitten muffinssien ohje sitte tänne tosiaan näpytellä, se on niin pitkä ja monivaiheinen! no, voin yrittää kerätä voimia ja ryhtyä puuhaan jossain sopivassa raossa.

    VastaaPoista
  2. Teidän reseptejä fanittelen ja testailen! Tuossa leivässä on varmaankin tarkoitus sekoittaa kuivahiiva kolmeen desiin jauhoja, ei veteen vai kuis? Ei nimittäin lähtenyt tuo hiivavesi kuplimaan =) Kiljuahan tietty odottamalla siitä sais, heh.

    VastaaPoista
  3. Hehee, kiitos Suki! Uups, toden totta kiljureseptiä tuo muistuttaa :) Apua miten en oo huomannut tätä, menen heti fiksaamaan sen. Ja kiva kuulla että tykkäät resepteistä!

    VastaaPoista
  4. Ja mä ehdin jo kommentoida Suki tuolla sun omassa blogissa. Olinkin lukenut vahingossa väärin, sori. Joskus tekstiä tulee nopeammin kuin ajatus juoksee, heh.

    Suki, sun blogi on tosi kiva!

    VastaaPoista