maanantai 1. kesäkuuta 2009

Fetasalaatti paahdetuilla bataateilla

Aivan mahtava kesäsää! Ja kun ilmat lämpenee niin ruuat viilenee. Ruokavalio on viime päivinä koostunutkin pääasiassa jäätelöstä ja salaateista. Edellämainittua voisin syödä tunnin välein, aah. Mutta nyt siihen salaattiosastoon, tällainen syntyi tänään!


Bataatti-fetasalaatti (kahdelle)

1 keskikokoinen bataatti, n. 400g
100g fetaa
1/2 kurkku
50g rucolaa
1/2 ruukku lehtisalaattia
1 rkl siemensekoitusta
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, balsamicoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuutioi bataatti ja laita uunivuokaan öljyn kanssa. Pyörittele palat öljyssä ja ripottele suolaa päälle. Paahda 25 minuuttia, ripottele siemenet bataattien päälle paahtumaan ja anna olla uunissa vielä noin 5 minuuttia. Sillä aikaa, revi huuhdellut salaatit lautaselle ja pilko kurkku pitkulaisiksi paloiksi. Lisää paahdetut bataatit salaatin päälle ja murusta feta. Tarjolle hyvän leivän ja balsamicon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tätä on ehdottomasti testattava! Viimeksi tänään ruokakaupassa oli tunne, ettei keksi mitään laitettavaa ja on jo niin kova nälkä, että voisi ostaa puoli kauppaa.

    VastaaPoista
  2. Kristiina, tuttu tunne.. Ja sitten ostoskoriin ilmestyy jotain päätöntä, kuten mulla viimeksi hilloa ja porkkanoita ja kotona ei voi kun kysyä "mitä mä oikein ajattelin?" :)

    Ja vinkiksi, balsamico antoi salaattiin kivan potkun mutta joku öljypohjainen kastike sopisi tähän myös.
    Jos jollain on muuten hyviä salaatinkastike-ohjeita niin niitä ottaisin mieluusti vastaan!

    VastaaPoista