sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Lisää raparperia!

Handepande raparperiherkuista ehtikin jo kirjoittaa jo viime viikolla, mutta nyt myös meidän keittiössä on päästy tuon herkun makuun.



Kaikenlaisia ohjeita löytyy, mutta lähdin hakemaan ihan perusmeininkiä eli eikun kiisseliä tekemään. Ohjeita kiisselille löytyi googlettamalla lukuisia, tässä niistä yksi:

Raparperikiisseli

4 - 5 vartta raparperia ( n. 1/2 kg )
5 dl vettä (laitoin enemmän, muistaakseni 7,5 dl)
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Paloittele raparperit ja keitä ne pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä.
Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suuruus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keitokseen.

Anna kiisselin vain pulpahtaa ja kaada se maljaan jäähtymään. Ripota pinnalle hiukan sokeria.

Maistuu sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kera. Itse lisäsin soppaan hieman soijajugurttia. Nii-in hyvää!



Samalla sain pyyhittyä seitsemännen luokan kotitaloustunnin kirouksen. Tuolloin harjoittelimme kiisselin tekoa ja työparini kanssa sekoitimme mitat pahemman kerran. Käytimme suurukseen yhden desin perunajauhoja, emme suinkaan yhtä ruokalusikallista. Se oli kuulkaa melkoista liisteriä se soppa!

5 kommenttia:

  1. Raparperi on nam. Aika hauska yhteensattuma, sillä mä tein juurikin tuota samaa reseptiä mukaillen raparperisopan riisipuuron kaveriksi. Ja kun laitoin vettä melkein litran ja sekaan vähän vielä äidin marjamehua väriä ja makua antamaan, niin nyt riittää soppa ihan syötäväksi asti.

    VastaaPoista
  2. Soppa maistui mainiosti myös kaurapuuron kera!

    Aion tehdä vielä toisen satsin ja heittää sekaan myös omenaa.

    VastaaPoista
  3. Hii, arvatkaapa mitä - täälläkin tehtiin raparperikiisseliä! Viimevuotisten mansikoiden kera. On kyllä herkkua!

    VastaaPoista
  4. raparperikiisseli on kyllä hyvää!

    voin kuvitella että oli melkoista liisteriä tuo köksäkiisseli- haarukka käteen ja popsimaan :D

    meillä laitetaan raparperikiisselin joukkoon inkivääri(siirappia)- antaa kivan eksoottista makua! joskus upotin pannaripalan kiisseliin - ei paha ollenkaan.

    VastaaPoista
  5. raparperi ja inkivääri on mainio yhdistelmä - sehän tuli todistettua jo raisun tarjoileman raparterijäädykkeen yhteydessä(että millon se ohjes oikeen saadaan?!). mää oon viime aikoina kokeillu pariakin eri raparperimuffinssien ohjetta, mutta oikeen hyvää ei oo vielä löytyny. ehkä sailaisuus piilee inkiväärissä, sitä seuraavaan satsiin!

    VastaaPoista