tiistai 18. elokuuta 2009

Paahdettu munakoiso-tomaattipasta

Kasvisten paahtaminen uunissa toimii kyllä aina, erityisesti tomaateista tulee todella meheviä. Ja paahdetut herkut sopivat vaikka mihin, alkupaloiksi, salaattiin, keiton joukkoon ja pastaan. Tämä resepti löytyi BBC:n elokuun Good Food -lehdestä. Vähän kyllä hymyilytti annoskoko, lehden mukaan tästä tulee kahdelle, mun mielestä melkeinpä neljälle. Ei ihme että briteillä on hieman ylipaino-ongelmaa.. Mutta itse pasta on kevyt :)


Paahdettu munakoiso-tomaattipasta

1 iso munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
1 1/2 pkt kirsikkatomaatteja
1 rkl balsamicoa
1 tl (raakaruoko)sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa
250g täysjyväpastaa
suolaa
(parmesania, paahdettuja pinjansiemeniä)

Pilko munakoiso paloiksi ja siirrä uunivuokaan. Laita mukaan valkosipulinkynnet kuorineen ja kaada oliiviöljy päälle, ripottele myös suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää vuokaan puolitetut kirsikkatomaatit, balsamico ja sokeri. Kypsennä uunissa vielä reilut 5 minuuttia. Keitä pasta kasvisten kypsyessä.

Kun kasvikset ovat pehmeitä, ota vuoka uunista ja nostele valkosipulinkynnet leikkuulaudalle. Poista kuoret ja muussaa. Pilko myös basilikan lehdet ja lisää valkosipulin kanssa vuokaan. Saa sekoittaa reilusti, niin että tomaatit muussaantuvat myös hieman. Sekoita pasta joukkoon, lisää suolaa tarvittaessa ja tarjoile! Mä kruunasin annoksen vielä parmesanilla, jos haluaa pysytellä vegaanisella linjalla, myös paahdetut pinjansiemenet olisi ollut oiva lisä.

Ja juuri huomasin etten ole ainoa joka on ollut pastan ja munakoison kimpussa viime aikoina, tämäkin vaikuttaa aikas herkulta!

8 kommenttia:

  1. Näyttää muuten tosi hyvältä! Hyviä pasta-annoksia löytyy myös Aglio & Olio-kirjasta, suosittelen :)

    VastaaPoista
  2. Okei, kiitos vinkkauksesta! Mä olen sitä joskus hypistellyt kirjakaupassa, mutta pitääkin ottaa tarkempaan käsittelyyn.

    VastaaPoista
  3. hiphei, tämä meni testaukseen! kylläkin vain osittain - pastan sijaan sekoitin paahdetut munakoisot ja tomaatit quinoaan. hyvää oli niinkin!

    VastaaPoista
  4. Uu, ei hullumpi idea tuo quinoa! Hyvä että maistui :)

    VastaaPoista
  5. meillä harrastetaan hurjan vähän uunipaahdettuja kasviksia. en tiedä miksi, kun katson tätäkin annosta...!

    VastaaPoista
  6. Merituuli, suosittelen kyllä paahtamista lämpimästi! Varsinkin just tomaatit, kun paahtaa valkosipulinkynsien kanssa (ja vähän öljyä) ja lopuksi sekoittaa mukaan lisää oliiviöljyä niin tosi hyvä kaveri pastalle ja salaattiin! Tai leivän päälle. Tai quinoan kanssa. Tai ihan mihin vaan :)

    VastaaPoista
  7. Pakko kommentoida tänne vanhaan postaukseen, että kahdesti on nyt tehty ja ihan mahottoman hyvää on ollut. Eilen höystin padan jääkaapista löytyneillä tofulla ja fetalla. Söin ensin ihan ähkyyn, ja sitten vielä vähän napsin jääkaapista. Mie tykkään.

    VastaaPoista
  8. Handepande, mahtavaa! Välillä simppelit jutut vaan toimii hirmu hyvin. Mä oon tehnyt tätä myös salaatin muodossa, eli muuten samoin mutta pastan tilalta salaattia, toimii niinkin!

    VastaaPoista