keskiviikko 19. elokuuta 2009

Raakasuklaa

Olen jo pitkään suunnitellut raakasuklaan kokeilua, ja nyt vihdoin oli sopiva ilta tälle puuhalle. Vaikeaahan suklaan teko ei ole ja reseptejä löytyy joka lähtöön ympäri internettiä. Päädyin käyttämään Raakareseptit-blogin ohjetta, koska siihen oli kaapissa valmiina kaikki tarvittavat aineet. Ja näin se menee:

Raakasuklaa

2 dl kookosöljyä (sulata tarvittaessa vesihauteessa juoksevaksi)
1 dl cacao nibsejä
1 dl goji-marjoja
1 dl cashew-pähkinöitä
1 rkl maca-jauhetta
1 rkl kotimaista luomuhunajaa tai agavesiirappia

1. Laita syvä kulho kuumaan vesihauteeseen.
2. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. (Itse surautin pähkinät ja cacao nibsit jauheeksi ennen sekoitusta.)
3. Levitä massa sopivalle lautaselle.
4. Anna teoksen jähmettyä pakastimessa 20-30min.
5. Maistele!

Tein vain puolikkaan annoksen, joka sekin tuntuu aika reilulta - suklaata ei sen tuhtiuden ainakaan näin alkuun pysty kovin suuria lohkareita kerralla syömään. Maku on kuitenkin aikamoisen hyvä (varsinkin jos tykkää kookoksen mausta). Ehkäpä tästä superterveellisen herkun valmistamisesta tulee tapa, kyllästymään ei ainakaan pääse kun maustamisvaihtoehtoja on loputtomasti. Seuraavaksi voisi mukaan heittää vaikka kanelia, vaniljaa, chiliä, kookosta, saksanpähkinöitä, kuivattua mustikkaa, hampunsiemeniä...

12 kommenttia:

  1. Kookossuklaata, mmmm.. aah. Enpä ole raakasuklaasta ennen kuullutkaan mutta vaikuttaa oikein hyvältä!

    VastaaPoista
  2. juu, hyvää on, ja ennenkaikkea tietenkin mahottoman terveheellistä!

    VastaaPoista
  3. tänne tehtaillaan herkkuja siihen tahtiin, että oksat pois ja pala latvaa! mutta voijaanko tarkentaa vielä, mikä teköö erityisen terveellistä tästä suklaatista. onko kookosöljy moninverroin parempi ku kookosrasva? vai kenties ne marjat ja mitä on macajauhe?

    VastaaPoista
  4. paupau, erityisen terveellisä on nuo kaikki ainesosat! kookosöljy on eri asia ku kookosrasva, ja nimenomaan moninverroin parempi homma. öljy edistää ruoansulatusta ja sillä on monia terveysvaikutuksia, raakakaakaossa on hulluna antioksidantteja ja mineraaleja, samoin goji-marjoissa + vielä paljon C-vitamiinia. macasta voit lukaista lisää vaikka täältä, superruokaa sekin.

    VastaaPoista
  5. Ihanan aktiivisia ootte olleet! Kyllä mäkin tätä ehkä testaan, sen verran paljon kiinnostaa.

    VastaaPoista
  6. hertta, testaukseen toki, ei oo vaikeaa eikä edes erityisen aikaavievää. täällä vielä respti aloittelijan raakasuklaalle, suurin osa aineksista löytyy jokaisen kaapista!

    VastaaPoista
  7. Juhuu, kiitos vinkistä! Huomenna on karkkipäiväkin oikein sopivasti.

    VastaaPoista
  8. Raakasuklaa on naminamia! Olen tehnyt pari vuotta ja vaihtoehdot ovat rajattomat....tähän jää koukkuun!

    VastaaPoista
  9. Yaelian, taidan olla koukussa. Tein jo uuden satsin, josta tuli täysin erilaista kuin ensimmäisestä, niin maultaan kuin koostumukseltaankin - hyviä kuitenkin molemmat. Ehkäpä tässä vielä kehitytään suklaamestareiksi!

    VastaaPoista
  10. Ellu, auta!

    Kuinka jauheeksi cacao nibsit pitää surauttaa? Mulla on nyt eka erä pakastimessa ja tuntuu, et se jäi liian rouheiseksi. Ei näytä yhtään niin tasaiselta eikä myöskään niin vaalealta kuin sun suklaa.

    VastaaPoista
  11. hertta hei, ei munkaan suklaat ole noin vaaleita olleet tuon ekan satsin jälkeen... johtuen varmaan siitä, että käytän nykyään nibsien sijasta raakakaakaojuahetta. mutta siis nibsit voi laittaa sellaisenaan tai jauhaa jauhoksi tai mitä tahansa siltä väliltä - ainoa ero on ulkonäössä.

    tuliko hyvää?

    VastaaPoista
  12. Ihan OK, mutta vaatinee tuotekehittelyä. Kaneli, vanilja ja kookos kuulosti hyvältä. Goji-marjoja ei ollut, mikä oli kyllä mielestäni suuri puute.

    VastaaPoista