maanantai 7. syyskuuta 2009

Keltainen talo on historiaa

Kesän SUURurakka eli talon maalaus on nyt saatu päätökseen, jee!













Mutta aloitetaanpa alusta, keväästä. Ensin maalattiin katto, punaisesta tuli tumma grafiitinharmaa. Tähän puuhaan palkkasimme ammattilaiset koska ei itse uskallettu mennä korkealle, jyrkälle katolle.



Sitten ryhdyimme itse hommiin: talo pestiin mattoharjoilla jynssäten, raaputettiin irtoava maali seinistä pois ja lopuksi seinät siveltiin homeenestoaineella.



Vihdoin päästiin maalaamaan ja kun toinen puolisko oli maalattu... me tajuttiin että värivalinta meni pieleen, ei hyvä! Tässä siis maailman suurin koepala. Pienessä koepalassa värit näyttivät niin erilaisilta... eli ei kun hattu kouraan ja takaisin maalikauppaan.



Tässä seuraava koepala, tummahko harmaa. Tässä vaiheessa pihallamme oli jo 11 makutuomaria antamassa ääniä eri värivaihtoehdoille. J-mies hävisi äänestyksen 10-1. Ou nou!



Mutta mitä ihmettä.. J-miehen yksi ääni voitti! Väriksi valittiin astetta vaaleampi harmaa. Tässä vaiheessa saimme myös apujoukkoja paikalle, kuvassa vedetään historiallisia viimeisiä vetoja puutarhan puoleiseen seinään. Talkoolaisille kiitos!



Ja tadaa - tässä se on, valmis!
Paitsi kivijalka vaihtaa vielä väriä, tai siitä pestään ainakin tuo kylmän sävyinen, sinertävä maali pois. Mutta se on toinen tarina se.

4 kommenttia:

  1. Jeee!! Onnea, näyttää tosi hyvältä! Ja tosiaan, aikamoinen urakka takana. Hyvä te!!

    VastaaPoista
  2. Maailman ihanin talo! Onnittelut urakan valmistumisesta.

    VastaaPoista
  3. voi, ihana harmaa! kyllä tää uutuusväri pitäis pikapuoliin jo päästä näkemään livenä.

    VastaaPoista
  4. Hieno on! Me tullaan kohta kylään!

    VastaaPoista