tiistai 14. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 14

Hyviä uutisia kaikille Porvoossa, Vantaalla, Helsingissä, Tuusulassa, Sipoossa, Espoossa, Loviisassa ja Kotkassa asuville! Nimittäin nyt voit tilata luomuruokaa suoraan kotiovellesi toimitettuna. Tämän palvelun tarjoaa Labbyn kauppa.
Itse tein juuri ekan oman tilaukseni ja homma toimi mainiosti. Tilasin hedelmälaatikon, vihanneslaatikon, näkkäriä ja tomaattipyreetä. Erityisesti odotin vihanneslaatikkoa, koska minusta oli hauska ajatus että joku muu on koonnut laatikon sisällön puolestani ja sen pohjalta lähden kokkailemaan tulevan viikon ruokia.  Ja mikä parasta, laatikon mukana tulee myös reseptejä joiden raaka-aineet laatikosta löytyy.
Vihanneslaatikossa oli mm. kiinankaalia, lanttuja, tomaatteja, porkkanoita, salaattia, sipulia ja pussillinen epäilyttävästi inkivääriltä näyttäviä möykkyjä. Mutta ahaa - ne olivatkin maa-artisokkia. Täysin uusi tuttavuus minulle. Olen maa-artisokkakeittoa joskus ystävän luona syönyt, mutta en ole itse kokannut, enemmän on tullut harrastettua latva-artisokkaa.
Katsoin laatikon mukana tulleita reseptejä ja päädyin kokkaamaan maa-artisokkasalaattia.
Artisokan maku on mieto mutta hyvä, vaatii mausteita.
Maa-artisokkasalaatti
4-5 isoa maa-artisokkaa
n. 1 litra vettä
4 rkl sitruunamehua
1 pieni punasipuli
suolaa myllystä
pippuria myllystä
1 nippu persiljaa

Kastikkeeseen:
1 rkl balsamietikkaa
4 rkl rypsiöljyä

Ota kattilaan vettä ja lisää joukkoon sitruunamehu. Pese ja kuori maa-artisokat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi suoraan sitruunaveteen, etteivät viipaleet tummu. Kiehauta vesi ja keitä viipaleita n. 3-4 minuuttia.
Jätä maa-artisokkaviipaleet puolikypsiksi. Kaada vesi pois. Asettele viipaleet vadille ja lisää päälle punasipuli ohuina viipaleina. Sekoita kastike ja valuta se salaatin päälle. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja lisää salaatin päälle.
Itse lisäsin salaattiin vielä tammenlehväsalaattia ja tomaattia.
Lähde: Labby / Kotimaiset kasvikset ry.

2 kommenttia:

  1. luomujuttuja kotiovelle kuljetettuna ja vielä reseptien kera - ei kovinkaan huono diili! ja täytyy tunnustaa, että maa-artisokasta en minäkään ole kokkaillut mitään. aukko sivistyksessä korjattava ensitilassa.

    VastaaPoista