perjantai 3. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 3

Taannoisissa illanistujaisissa työkaverin luona oli tarjolla kaikenmoisia herkkuja - minä kannoin korteni kekoon tekemällä kaksia erilaisia joulukonvehteja. Molemmat erittäin helppotekoisia, mutta nameja! Toisten  konvehtien pääraaka-aineena ovat pähkinät ja mantelimassa, toisten Amaretossa marinoidut rusinat. Oikeasti olin suunnitellut tekeväni rommirusinakarkkeja, mutta joku oli hörppinyt kaiken rommin viinaskaapista. Täydennysostoksille siis ja uusintakierrokselle!


Marsipaanisuklaat

150 g mantelimassaa (käytin Mauste Sallisen marsipaania yhden pötkön)
1,5 dl pähkinäsekoitusta
6 kpl kuivattuja aprikooseja
vajaa 150 g tummaa suklaata (käytin Pirkan tummaa luomusuklaata)

Rouhi pähkinät veitsellä hienoksi. Pilko aprikoosit pieniksi. Murusta mantelimassa. Vaivaa pähkinät, aprikoosit ja mantelimassa keskenään kiinteäksi seokseksi. Muovaa pötköksi, jaa pieniin palasiin ja pyöritä ne palloiksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja dippaa pallukoita sulassa suklaassa. Jäähdytä leivinpaperin päällä jääkaapissa. Tarjoa huoneenlämpöisinä.


Amaretto-rusinakonvehdit

1,5 dl rusinoita
0,5 dl Amarettoa
150 g  tummaa suklaata (käytin Pirkan tummaa luomusuklaata)
tarvittaessa tilkka nestettä, esim. soija- tai kaurakermaa

Anna rusinoiden marinoitua Amaretossa kunnes neste on imeytynyt, esimerkiksi yön yli. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita siihen marinoidut rusinat. Mikäli suklaa jämähtää liiaksi tässä vaiheessa, kuumenna tilkka nestettä (esim. soija- tai kaurakermaa) ja lisää se seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi suklaamassaa karkkivuokiin. Koristele halutessasi esimerkiksi rusinoilla. Anna jähmettyä jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Namskis! Ja kivan näköiset:-)

    VastaaPoista
  2. Joo-ho-hoo! Vaikka en työkaveri olekaan, pääsin maistamaan näitä ja aivan älyttömän hyviä olivat! Varisnkin noi Amaretto-rusinajutut, jösses.

    VastaaPoista
  3. Noita marsipaanisuklaita on pakko kokeilla, näyttävät niin herkullisilta!

    VastaaPoista
  4. MaijaL.on vaille konvehtien reseptejä ja tästä löysin juuri ne oikeat:)
    Ovatko sinun Marsipaanisuklaat ihan tosissa tipatu suklaassa? Tosi siistin näköisiä, ensimmäiseksi kävi mielessä että käytit konvehtien muotteja :)

    VastaaPoista