tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 21


No mitäs siellä purkissa lymyää? Se on kuulkaa viikuna joka on saanut päällensä punaviinit.

Hedelmien marinoinnista alkoholipitoisilla juomilla oli puhetta tuossa pari luukkua sitten ja tosiaan, ihan pikkuisella liköörilorauksellakin voi saada jälkkäriin hienostuneen maun ja kuivatut hedelmät ovat tässä puuhassa hyväksi havaittuja nesteen imaisijoita. Mutta tähän herkkuun meni vähän isompi loraus. Resepti on Maku-lehden joulunumerosta vuodelta 2004. Suositellaan nautittavaksi Manchego-juuston kanssa jälkiruokana ja muodostivat kyllä aromikkaan liiton.



Punaviiniviikunat

250g kuivattuja, pehmeitä viikunoita
3 dl punaviiniä
1 dl raakaruokosokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
6-8 tähtianista

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon viikunat ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Siirrä viikunat liemineen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoile juustojen, suolakeksien ja pipareiden kanssa.


8 kommenttia:

  1. eikä! tän täytyy olla ihan liian hyvää. pitää tuumata, jos vielä ehtisi jouluksi tekaisemaan. vaikka luumuisen juustokakun kaveriksi...

    VastaaPoista
  2. En ole viikunoiden ystävä,mutta tämä kyllä kuulostaa hyvältä;D

    VastaaPoista
  3. Tää on hyvää :) Mutta makeaa, eli jos juustokaakku ei ole kovin makea niin sitten sopisi kaveriksi. Ja joku rahkahenkinen voisi olla hyvä myös jos ei juusto kuulu ruokavalioon.

    VastaaPoista
  4. eeeh en kestä. ehtiikö marinoitumaan päivässä? käykö tavallinen sokeri jos kyläkaupassa ei ole raakaruokosokeria? vaikka ei siellä kyllä sitten ole viikunoitakaan, hmm...

    VastaaPoista
  5. Aijuu, marinoimisajasta ei muuten ollut reseptissä mitään mutta mulla ne tekeytyivät yön yli.

    Mä oon ehkä luullut että se on universaali marinoitumisaika koska yleensä aina ohjeissa lukee yön yli :)

    VastaaPoista
  6. Ja joojoo, eiköhän tavallinen sokeri aja saman. Ja kuivatut luumut, heh.

    VastaaPoista
  7. No nyt tuli vipinää.. pakkohan näitä on siis väkertää juustonystävälle jouluksi!
    Teiän joulukalenteri on niiin paras, ihania juttuja olette keksineet!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Annukka! Itse kävin puolestani kuolaamassa tekemiäsi luumuja rommimarinadissa, näyttävät hyvin houkuttelevilta!

    VastaaPoista