sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 5

Kuuma viime hetken vinkki nopeiksi itsenäisyyspäivän tarjoomuksiksi: täytetyt voitaikinarullat. Täytettä voi varioida makunsa mukaan, tässä täyteeseen makua ja mehevyyttä tuovat aprikoosihillo, paahdetut mantelit ja valkosuklaa, mutta testata voisi vaikkapa tuorejuusto- tai rahkatäytettä hillon / kuivattujen hedelmien kera taikka jouluista suklaa-piparkakkumauste -yhdistelmää.

IMG_2282

Manteli-aprikoosirullat (40 kpl)
(muokattu Suzie Smithin "Muffinssit ja muita pikkuleivonnaisia" -kirjasta)

1 pkt (5 kpl) sulatettuja voitaikinalevyjä
1 rs (230 g) paistonkestävää aprikoosihilloa
150 g mantelilastuja
150 g leivontaan sopivaa valkosuklaata
(50 cl amarettolikööriä)
1 kananmuna
1 tl maitoa
hienoasokeria

IMG_2272

Paahda mantelilastut parissa erässä kuumalla, kuivalla pannulla, jaa viiteen osaan ja anna jäähtyä. Kaulitse voitaikinalevyt hieman ohuemmiksi, noin 25 x 12 cm kokoisiksi. Vatkaa kananmuna ja maito keskenään sekaisin. Rouhi valkosuklaa veitsellä ja jaa viiteen osaan.

IMG_2277

Levitä jokaiselle levylle (2 tl amarettoa,) 2 ruokalusikallista aprikoosihilloa, 1 osa valkosuklaata ja 1 osa mantelilastuja. Rullaa levy rullaksi ja voitele kananmunaseoksella, ripottele vielä rullan päälle 3 tl sokeria. Leikkaa jokainen rulla kahdeksaan osaan. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita. Tarkista, että myös rullan pohja on kypsä ennenkuin otat rullat pois uunista. (Peitä rullat leivinpaperilla palamisen estämiseksi, jos joudut jatkamaan paistamista vielä senkin jälkeen, kun päällinen näyttää valmiilta.)

IMG_2279

6 kommenttia:

  1. Ah, näyttää aivan liian herkulliselta. :9

    VastaaPoista
  2. Eisss... tein näitä heti tänään omenakanelihillosta, enkä pysty syömään niitä! Vika ei ole reseptissä vaan siinä hillossa, joka on niin järkyttävän makiaa, että hampaat hapertuu yhdestäkin haukusta. Onneksi jätin valkosuklaan pois :D.

    Kiitos silti ohjeesta. Voisin kokeilla uudestaan jollain paremmalla hillolla. :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Lehtitaikinaleivonnaisista ei saa tarpeekseen tähän aikaan vuodesta.

    VastaaPoista
  4. Mari, auts... :) Selkeästi ei siis kovin makealla hillolla kannata lähteä liikenteeseen. Mun mielestä tuo aprikoosihillo oli kyllä aika sopivan makeaa.

    VastaaPoista
  5. Joo, pääsin maistelemaan ja tää kombo oli täydellinen. Ja niin ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  6. Resepti tuli testattua tänään! Huomenna pian entiset työtoverit saa niistä nauttia, kotiväki tykkäs ainakin! Kiitos innostamisesta :)

    VastaaPoista