maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 20

Tämä ei ole sitä mitä luulette!


Tai jos tuumitte kuvaa katsoessa että jaa, valemätimoussehan se siinä niin perun sanani.

Tämä Saara Törmän hämmentävä resepti tuli vastaan sekä Vihreässä Langassa että jossain naistenlehdessä tällä viikolla. Siis tämä kasvissyöjän "mäti" on merilevävalmistetta jonka koostumus ja maku muistuttavat mätiä hämmästyttävän paljon. Niin paljon että eroa en olisi huomannut minä eikä moussea testannut sekasyöjä. Tätä kuulemma on tarjolla ruotsinlaivojen puffassa! Hämmentävä mutta mahtava tuote.



Moussen maku oli aivan loistava. Uusi lempparini, tätä joulupöytään ehdottomasti.

Feikkimätimousse (4 annosta)

1 purkki Caviart -merilevä”mätiä”
1 purkki smetanaa
1/2 dl tilliä silputtuna
1 pieni punasipuli silputtuna
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Tarjoile esimerkiksi saaristolaisleivän päällä.

5 kommenttia:

  1. Nami! Mä olen merilevämätiä täälläkin jossain nähnyt,en vaan millään muista missä...

    VastaaPoista
  2. Loistotuote! Merilevämäti sopii myös kala-allergikoille.

    VastaaPoista
  3. Mitä? Ai ne huijaa ihmisiä ruotsinlaivojen buffeteissa, hah! Ois hauska joskus tuota maistaa, hyvältä näyttää. Mutta laivalle en lähe!

    VastaaPoista
  4. Caviart on ihan huippua! Tykkään siitä myös juhlaruokameininkien lisukkeena, yleensä soijajogurtti-punasipulikastikkeen kanssa. En muuten ole koskaan syönyt ns. aitoa tavaraa enkä oikeastaan edes muista sen olemassaoloa, joten tunnistin kuvasta heti merilevämädin. :D

    VastaaPoista
  5. Raisa, hyvin tunnistettu :D Ja siis teille ketkä että ole maistaneet, suosittelen tosiaan.
    Ja Eki, mä olen yhtä pöyristynyt tästä tiedosta. Ja herääkin kysymys, mikä muu siellä puffassa ei ole miltä näyttää..

    VastaaPoista