tiistai 8. syyskuuta 2009

Thaimaalaiset tofukakut chilidipin kera

Ostin alennusmyynnistä Ruokasuosikit-sarjan Kasvisruoat-kirjan. Yleensä tuollaiset pokkarikokoiset keittokirjat ei houkuttele mua (tykkään isoista keittokirjoista!) , mutta tässä oli niin mielenkiintoisia reseptejä että se lähti mukaan heti. Ja ensimmäisenä testaukseen meni tofukakkuset. Itse kakuissa olisi saanut olla enemmän suolaa mutta chilidipin kanssa ei ollenkaan hullumpi yhdistelmä!

Thaimaalaiset tofukakut ( 8 kpl)

n. 300g valutettua kiinteää tofua
1 sitruunaruoho (mä käytin kuivattua 1 rkl)
2 valkosipulinkynttä
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
2 kaffirlimenlehteä
2 salottisipulia
2 tuoretta punaista chiliä (käytin vajaa 1 tl chilitahnaa)
4 rkl tuoretta korianteria
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Raasta tofu kulhoon. Sekoita mukaan pilkotut sipulit, raastettu inkivääri, chili, pilkottu sitruunaruoho (jos käytät tuoretta, poista uloin kuori) ja korianteri. Lisää jauhot sekä suola ja sekoita karkeaksi taikinaksi. Peitä taikina ja anna tekeytyä noin tunti jääkaapissa.
Muotoile taikinasta 8 kakkusta, kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista kakkusia välillä kääntäen noin 4-6 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoa lämpimänä chilidipin kanssa!

Alla tofukakkunen chilidipin, pinaatti-ohran sekä teriyaki-kastikkeella ja murennetuilla chiliriisikakuilla maustetun porkkanaraasteen kanssa.


Chilidippi

3 rkl viinietikkaa
2 kevätsipulia/ pikku nippu ruohosipulia
1 rkl sokeria
2 tuoretta chiliä (laitoin 1 tl chilitahnaa)
2 rkl tuoretta korianteria
ripaus suolaa

Silppua sipulit ja korianteri (sekä chili jos käytät tuoretta) ja sekoita muiden ainesten kanssa. Valmis!

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyykin kokeilla!Mä olen tehnyt tofupihvejä just tuolla tavalla raastamalla,mutta ihan eri mausteilla,tämä kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Juu tällainen mausteyhdistelmä oli ihan uusi myös mulle, en ole ennen sitruunaruohoa tai kaffirlimenlehtiä muistaakseni käyttänytkään, kivaa uudistaa vähän maustehyllyä samalla.

    Ja suosittelen kyllä mutta kannattaa tosiaan maistaa ennenkuin paistaa, että tarviiko lisää suolaa tai muuta maustetta.

    VastaaPoista
  3. pääsin todistamaan ihan livenä, että hyviä olivat sekä dippi että pihivit. kiitos emännälle!

    VastaaPoista