maanantai 8. marraskuuta 2010

Kahvilassa Soulissa

Jos löytyi Soulista komeita supermarketteja, niin ei kahviloistakaan varsinaisesti pulaa ollut. Joka kadunkulmassa oli toinen toistaan kivemman näköisiä pikku kahviloita, ja lisäksi vielä Starbucksit ja muut ketjut päälle.


Tämän mahottoman söpön muffinssikahvilan Pau oli huomannut jo etukäteen, ja yhteistuumin mentiin riisimuffinssit testaamaan. Valinnanvaikeaksihan se meni, mutta jokainen sai  eteensä maistuvan kuppikakkusen ja teekupposen. Paun valinta oli romantillisen vaaleanpunainen mansikkamuffinssi:


Oman valintani sisältä taas paljastui kinuskikastikesydän:


Varmaa tietoa leivonnaisten vegaanisuudesta ei saatu, mutta ainakin ikkunassa mainostettiin, ettei voita ja kanamunia käytetä. Kermavaahto oli tehty valkoisista pavuista, huippua!

Toisessa kahvilakonditoriassa sen sijaan ei vegaanisuuden perään tarvinnut kysellä:


Monenlaisia hyvän ja/tai jännittävän näköisiä herkkuja oli tarjolla.


Maistelimme muun muassa suklaa-, kurpitsa- ja riisi-papumuffinsseja. Hyviä!


Papujen moninaiset käyttötavat jäivät kutkuttamaan takaraivoon, paputahnaa tai kokonaisia papuja löytyi monista makeista leivonnaisista. Jytis ainakin suunnitteli palaavansa asiaan reseptien testauksen muodossa!

Ja laitetaan tähänkin vielä loppukevennys. Korealaiset tykkäävät tulisesta ruoasta, ja todistukseksi ruoan sisältämästä chilimäärästä ravintolat käyttivät mainostauluissaan havainnollista kuvamateriaalia:


Tätä ei menty testaamaan.

4 kommenttia:

  1. Papukermaa,cool! Mitenköhän se on tehty...Papuja olen kyllä itsekin käyttänyt leivonnaisissa;jauhona ja sitten adzuki-pavuista tehtyä tahnaa,joka on hurjan hyvää.Söpöt nuo muffinit.

    VastaaPoista
  2. Yaelian, yritettiin udella papukerman reseptiä, mutta kokin mukaan se on salaisuus...

    VastaaPoista
  3. Joo se kerma oli niiin hyvää! Yritin pähkäillä sitä koostumusta, musta siinä maistui myös pähkinä eli luulisin että pohjana oli valkoisten papujen lisäksi cashewpähkinät. Pakko testailla!

    Ja tosiaan, pavut avautuivat mulle ihan uudella tavalla reissussa, nimenomaan just jälkkäreissä hyödynnettynä. Kokeiluja luvassa kotikeittiössä.

    VastaaPoista
  4. nuo tuliasuuskuvat on hienoja :D!

    mäkin olisin ottanut ton kinuskisydämisen muffinssin. jänniä leivonnaisia.

    VastaaPoista